Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

10 tips voor omzet op je terras met borrelsnacks

Door Buitenhuis Snacks
schedule 10 min
location_on [xx]km
Als je een café, restaurant of lunchroom hebt, dan maak je enerzijds deel uit van een prachtig werkveld, maar je zult aan de andere kant misschien hard moeten werken om het hoofd boven het water te houden. Consumenten zijn namelijk veeleisend en hebben tegenwoordig heel wat te kiezen. Door de hevige concurrentie redden relatief veel horecazaken het dan ook niet.

Een hoofdvoorwaarde om wél succesvol te zijn is uiteraard zorgen voor genoeg omzet. Wat dat betreft is er goed nieuws: op het moment van schrijven zijn er geen coronamaatregelen meer en begint het voorjaar zijn intrede te doen. Er is dus genoeg potentiële klandizie, zeker als men weer heerlijk op de terrassen kan zitten. Maar hoe kun je mede via je terras nu eigenlijk zorgen voor extra omzet? We leggen het uit aan de hand van tien waardevolle tips.

 

1. Een goede drankenkaart

In Nederland bezoeken de meeste mensen een terras van een café om één of meerdere drankjes te doen. Een rijke, gevarieerde drankenkaart is dan ook een basisvoorwaarde om genoeg gasten te trekken.

2. Aanbod borrelsnacks

Een menukaart met alleen drankjes erop geeft het gevoel dat er iets ontbreekt. En dat is natuurlijk ook zo, want veel mensen willen vooral bij wat langere terrasbezoekjes ook iets te eten hebben. Aan jou dus de taak om mensen daadwerkelijk lang op je terras te laten zitten. Zorg daarom voor een mooi aanbod (met voldoende variatie) aan borrelsnacks. Er zijn diverse soorten minisnacks die steeds vaker inspelen op consumenten die minder vlees eten en vaker vleesvervangers. Natuurlijk is het ook mogelijk om de meer bekende snacks te doen zoals de bitterbal, maar dan bijvoorbeeld wel een luxere variant zoals de Old Amsterdam bitterbal.

3. Verkrijgbaarheid andere etenswaren

Het toevoegen van andere etenswaren dan borrelsnacks is eveneens een aanrader. Zo geef je mensen, die om welke reden dan ook niet zitten te wachten op voedzame snacks, extra keuzemogelijkheden. Geschikte opties zijn onder meer nacho’s, noten en brood met hummus of dipsaus.

4. Aantrekkelijkheid menukaart(en)

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat aantrekkelijke, kleurrijke en beeldende menukaarten leiden tot fors betere verkoopresultaten. Probeer je menukaarten dan ook te voorzien van elegante versieringen, duidelijke en aantrekkelijke afbeeldingen en sappige teksten.

5. Aantrekkelijkheid terras

Mensen die op de bonnefooi een terras zoeken moeten uiteraard door jouw terras enthousiast raken. Zorg er dus voor dat je terras aantrekkelijk, gezellig en opgeruimd oogt.

6. Gastvrijheid

Als iemand daadwerkelijk op je terras heeft plaatsgenomen is het zaak deze persoon een goede eerste indruk te geven. Treed hem of haar dan ook vriendelijk en klantgericht tegemoet.

7. Kwaliteit bediening

Vriendelijkheid is één ding, maar dat zegt nog niets over de kwaliteit van de bediening. Bij voorkeur is deze snel, kordaat, vriendelijk en foutloos. En mocht er toch eens een fout worden gemaakt, erken deze dan gewoon, en los het zo goed mogelijk op.

8. Aantrekkelijkheid café

Wanneer mensen binnen gaan zitten of even binnen naar het toilet gaan, krijgen zij ook een indruk van het binnengedeelte van het café. Ook hier zijn aantrekkelijkheid en netheid belangrijk. Wat als aantrekkelijk bestempeld kan worden hangt af van je doelgroep(en).

9. Extra activiteiten

Om meer gasten te lokken zou je extra activiteiten kunnen organiseren. Dit kunnen kleine dingen zijn (zoals dobbelen of aan een rad draaien voor een prijs), maar ook activiteiten als een bingoavond of een pubquiz zijn goed voor de aantrekkelijkheid van je café.

10. E-mailmarketing

Tenslotte aandacht voor aftersales, iets dat essentieel is om gasten te laten terugkomen, en dat je bij uitstek via e-mailmarketing kunt doen. Probeer dan ook een slimme manier te bedenken om aan e-mailadressen te komen. Doe dit bijvoorbeeld door je gasten een kleine enquête te laten invullen waarmee ze een prijs kunnen winnen.

Door Buitenhuis Snacks
Watermolenweg 7 , 3961 NC , Wijk bij Duurstede
30 december '24 ( 8:35)

Verwachtingen horeca verbouwingen in 2025

Als we kijken naar de horeca, dan zien we een duidelijke trend. Het aantal ‘bruine’ kroegen neemt af en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Omdat het best interessant is om deze ontwikkelingen te volgen en het ook voor horeca ondernemers belangrijk is om mee te bewegen, zijn wij hier verder voor je ingedoken. Zo zien we bijvoorbeeld dat restaurants er steeds vaker voor kiezen om voor een chic interieur te gaan, ook wanneer ze met alle respect voornamelijk spareribs, schnitzels en kipsaté verkopen. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen zich sneller thuis voelen, waardoor er vaak ook een hogere prijs kan worden gevraagd. Een avond eten in een restaurant is namelijk veel meer dan alleen eten, het is een beleving. Wat de verwachtingen voor 2025 zijn, willen we daarom ook graag met je bespreken.

24 december '24 (17:05)

Dagkamers voor creatieve professionals

In de dynamische wereld van vandaag is de behoefte aan flexibele werkplekken groter dan ooit. Voor creatieve professionals, zoals schrijvers, kunstenaars en ontwerpers, is een inspirerende en rustige omgeving essentieel om hun beste werk te kunnen leveren. Dagkamers bieden een unieke oplossing voor deze behoefte. In dit artikel ontcijferen we hoe dagkamers een perfecte werkplek kunnen zijn voor creatieve geesten en waarom ze steeds populairder worden in de horecasector.

26 november '24 (13:52)

De kracht van sfeer in je horecagelegenheid

Sfeer speelt een cruciale rol in het succes van elke horecagelegenheid. Het gaat niet alleen om het serveren van heerlijk eten en drinken, maar ook om de ervaring die je klanten hebben wanneer ze jouw café, restaurant of bar bezoeken. Een goed doordachte inrichting kan de perceptie van je zaak aanzienlijk verbeteren en ervoor zorgen dat klanten terug blijven komen. Van de keuze voor meubels tot aan de verlichting, elk detail draagt bij aan de algehele ambiance.

07 november '24 (13:37)

Breng sfeer in je horecazaak met stijlvolle tafelbladen en tafelonderstellen

De uitstraling van een horecazaak begint bij de juiste inrichting. Tafelbladen en tafelonderstellen vormen daarbij de basis, want ze bepalen voor een groot deel de sfeer en het comfort van je zaak. Met de juiste combinatie van materialen en stijlen kun je jouw horecazaak een unieke en herkenbare uitstraling geven. Of je nu kiest voor een gezellige bistrostijl, een strak industrieel thema of een luxueuze ambiance, een goed uitgekozen tafelblad en onderstel maken direct het verschil.

20 september '24 (10:55)

Word zelf een topchef: check deze vijf tips

Natuurlijk is het heerlijk om uit eten te gaan. Je stapt een restaurant binnen en laat je verrassen door de kwaliteiten van de chef. Misschien ben je een type dat de menukaart niet eens bekijkt en de chef je keuze laat bepalen. Of vind je het juist leuk om de hele menukaart uit te pluizen? Hoe dan ook, in beide gevallen is het resultaat een heerlijk uitje. Nu staat nergens dat je alleen in restaurants echt lekker kunt eten. Ook jij hebt het in je om een topchef te worden. Hoe je dat wordt en wat je daarvoor nodig hebt, ontdek je in dit artikel.

08 augustus '24 ( 9:55)

Breid je team in de horeca verder uit met deze 4 tips

Het uitbreiden van je team is een belangrijke stap voor elk bedrijf dat groeit. Dit wordt nog belangrijker in periodes waar een grote drukte wordt verwacht. Het toevoegen van nieuwe teamleden kan helpen bij het verlichten van de werkdruk binnen het team. Er is tegenwoordig minder vraag naar banen dan aanbod. Het kan dus een uitdaging zijn om de juiste mensen. Het is ook belangrijk om nieuwe teamleden hartelijk te verwelkomen in je team. In dit artikel delen we vier tips om je te helpen je team verder uit te breiden en succesvol te maken.

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.