Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Verwachtingen horeca verbouwingen in 2025

Door Van onze klanten
schedule 6 min
location_on [xx]km
horecagelegenheden
Als we kijken naar de horeca, dan zien we een duidelijke trend. Het aantal ‘bruine’ kroegen neemt af en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Omdat het best interessant is om deze ontwikkelingen te volgen en het ook voor horeca ondernemers belangrijk is om mee te bewegen, zijn wij hier verder voor je ingedoken. Zo zien we bijvoorbeeld dat restaurants er steeds vaker voor kiezen om voor een chic interieur te gaan, ook wanneer ze met alle respect voornamelijk spareribs, schnitzels en kipsaté verkopen. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen zich sneller thuis voelen, waardoor er vaak ook een hogere prijs kan worden gevraagd. Een avond eten in een restaurant is namelijk veel meer dan alleen eten, het is een beleving. Wat de verwachtingen voor 2025 zijn, willen we daarom ook graag met je bespreken.

Duurzaam

Een van de meest opvallende trends in de horeca verbouwingen van 2025 is de nadruk op duurzaamheid. Van groene daken tot energiezuinige verlichtingssystemen, duurzame ontwerpen zullen een integraal onderdeel vormen van de horecagelegenheden van de toekomst. Door gebruik te maken van innovatieve materialen en technologieën, draag je als ondernemer niet alleen je steentje bij aan een beter en schoner milieu, maar bespaar je op lange termijn ook flink op de kosten. Dit begint bijvoorbeeld al bij de keuze voor een bepaald type verf voor op de muren en plafonds. Nu zullen de meeste bouwbedrijven wel met duurzame materialen werken, maar ben je van plan om zelf rolsteigers in de zaak te zetten en zelf de boel onder handen te nemen, dan is dit wel iets om rekening mee te houden.

Luxe uitstraling

Luxe in de horeca van 2025 zal steeds meer gaan over ervaringen en authenticiteit. Hoewel we nog steeds elementen van glamour en weelde zullen zien, zal de nadruk liggen op duurzame materialen, ambachtelijke details en een intieme sfeer. Denk aan het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen en leer, gecombineerd met warme verlichting en persoonlijke accenten. Deze combinatie creëert een luxe uitstraling die zowel stijlvol als comfortabel is, en die aansluit bij de groeiende vraag naar duurzaamheid en authenticiteit. Daarbij is het dus belangrijk om ondernemer mee te gaan met deze trend. Dit kan vrij eenvoudig door bijvoorbeeld te kiezen voor een andere kleur op de muur, maar wil je het echt goed doen? Kies dan ook voor een compleet nieuwe inboedel. Het sausen of behangen van de muren kun je prima zelf. Handig is dan alleen wel om wat ladders te kopen zodat je samen met het personeel overal goed en veilig bij kunt komen.

Flexibele ruimtes en multifunctioneel design

Een andere trend die we kunnen verwachten in de horecaverbouwingen van 2025 is de opkomst van flexibele ruimtes en multifunctioneel design. Horecagelegenheden zullen steeds vaker gebruik gaan maken van aanpasbare ruimtes die zich kunnen aanpassen aan verschillende behoeften en gelegenheden. Of het nu gaat om een zakelijke bijeenkomst, een gastronomisch evenement of een intieme bruiloft, het ontwerp van de ruimte zal naadloos kunnen worden aangepast voor elke gelegenheid.

24 december '24 (17:05)

Dagkamers voor creatieve professionals

In de dynamische wereld van vandaag is de behoefte aan flexibele werkplekken groter dan ooit. Voor creatieve professionals, zoals schrijvers, kunstenaars en ontwerpers, is een inspirerende en rustige omgeving essentieel om hun beste werk te kunnen leveren. Dagkamers bieden een unieke oplossing voor deze behoefte. In dit artikel ontcijferen we hoe dagkamers een perfecte werkplek kunnen zijn voor creatieve geesten en waarom ze steeds populairder worden in de horecasector.

26 november '24 (13:52)

De kracht van sfeer in je horecagelegenheid

Sfeer speelt een cruciale rol in het succes van elke horecagelegenheid. Het gaat niet alleen om het serveren van heerlijk eten en drinken, maar ook om de ervaring die je klanten hebben wanneer ze jouw café, restaurant of bar bezoeken. Een goed doordachte inrichting kan de perceptie van je zaak aanzienlijk verbeteren en ervoor zorgen dat klanten terug blijven komen. Van de keuze voor meubels tot aan de verlichting, elk detail draagt bij aan de algehele ambiance.

07 november '24 (13:37)

Breng sfeer in je horecazaak met stijlvolle tafelbladen en tafelonderstellen

De uitstraling van een horecazaak begint bij de juiste inrichting. Tafelbladen en tafelonderstellen vormen daarbij de basis, want ze bepalen voor een groot deel de sfeer en het comfort van je zaak. Met de juiste combinatie van materialen en stijlen kun je jouw horecazaak een unieke en herkenbare uitstraling geven. Of je nu kiest voor een gezellige bistrostijl, een strak industrieel thema of een luxueuze ambiance, een goed uitgekozen tafelblad en onderstel maken direct het verschil.

20 september '24 (10:55)

Word zelf een topchef: check deze vijf tips

Natuurlijk is het heerlijk om uit eten te gaan. Je stapt een restaurant binnen en laat je verrassen door de kwaliteiten van de chef. Misschien ben je een type dat de menukaart niet eens bekijkt en de chef je keuze laat bepalen. Of vind je het juist leuk om de hele menukaart uit te pluizen? Hoe dan ook, in beide gevallen is het resultaat een heerlijk uitje. Nu staat nergens dat je alleen in restaurants echt lekker kunt eten. Ook jij hebt het in je om een topchef te worden. Hoe je dat wordt en wat je daarvoor nodig hebt, ontdek je in dit artikel.

08 augustus '24 ( 9:55)

Breid je team in de horeca verder uit met deze 4 tips

Het uitbreiden van je team is een belangrijke stap voor elk bedrijf dat groeit. Dit wordt nog belangrijker in periodes waar een grote drukte wordt verwacht. Het toevoegen van nieuwe teamleden kan helpen bij het verlichten van de werkdruk binnen het team. Er is tegenwoordig minder vraag naar banen dan aanbod. Het kan dus een uitdaging zijn om de juiste mensen. Het is ook belangrijk om nieuwe teamleden hartelijk te verwelkomen in je team. In dit artikel delen we vier tips om je te helpen je team verder uit te breiden en succesvol te maken.

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.