Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Door Van onze klanten
schedule 6 min
location_on [xx]km
plastic bekertjes
Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

Grote groepen mensen betekent grote hoeveelheden plastic bekers

Er is nog nooit een festival gevierd met glas of papier. Om de open deuren even in te trappen: glas is een gevaarlijk materiaal en moet gewassen worden voor hergebruik. Als je echt graag met glazen wilt werken op een evenement dan hopen wij voor je dat je niet meer dan twintig drinkers verwacht. In de evenementenbranche komt dat natuurlijk niet voor. Los van het feit dat veel dranken in papieren bekers niet tot zijn recht komen, worden de bekers ook snel zacht. Op een groot feest of festival willen gasten toch echt wat langer met een drankje kunnen staan. Zoals verwacht komen we hoe dan ook uit bij plastic. Plastic bekers zijn licht, doorzichtig en makkelijk in gebruik. Alle soorten en maten plastic bekers zijn te vinden op . Daar kun je ook gemakkelijk aangeven hoe groot de partij is die je nodig hebt. Plastic is gelukkig ook recyclebaar. Hoewel organisatoren vaak wel hun best doen om het recyclen van plastic bekers te bevorderen, kan dit lastig zijn. Hoe groter het evenement, hoe moeilijk het is om de plastic bekers bij elkaar te verzamelen voor recycling.

Zo verzamel je plastic bekers

Met een flink budget zijn er natuurlijk een hoop opties om plastic bekers bij elkaar te rapen en te recyclen. Tegenwoordig rijden er soms zelfs voertuigen rond om de bekers van straat of van een plein te verwijderen. Maar voor het gemiddelde evenement is dat een beetje overdreven. Bovendien moet het ook betaalbaar blijven. Hoe zorg je er dan voor dat alle plastic bekers gemakkelijk en goedkoop verzameld worden voor recycling? Daar is een slim bekersysteem op bedacht. Deze inzamelboxen zijn een en kun je neerzetten op elke gewenste plek. Gasten of bezoekers kunnen hier zelf hun plastic bekers in gooien. Dat scheelt een hoop opruimwerk aan het einde van het evenement en het zorgt ervoor dat de bekers daadwerkelijk bij de recycling terechtkomen. Nog een reden voor het plaatsen van een bekersysteem is dat de plastic bekers niet tijdens het evenement ophopen. Dus of je nou een buurtfeest geeft, een groot evenement met muziek organiseert of een ander soort evenement: een bekersysteem zorgt ervoor dat jij en de bezoekers van je evenement verantwoord omgaan met plastic bekers. Dat is nog eens verantwoord genieten.

04 februari '25 ( 8:28)

Efficiënt werken met een horeca kassasysteem

Een goed functionerend kassasysteem is onmisbaar in de horeca. Het zorgt voor een efficiënte afhandeling van bestellingen en betalingen, voorkomt fouten en geeft inzicht in de omzet. Daarnaast helpt het personeel om sneller en klantvriendelijker te werken, wat bijdraagt aan een betere gastervaring.

20 januari '25 (10:31)

Precisie en efficiëntie: De rol van weegschalen in de horeca

In de horeca is precisie essentieel. Of het nu gaat om het afwegen van ingrediënten of het controleren van porties, weegschalen spelen een belangrijke rol in de dagelijkse bedrijfsvoering. In deze blog bespreken we niet alleen het belang van horeca weegschalen, maar ook andere aspecten die van invloed zijn op de efficiëntie en winstgevendheid van je bedrijf.

30 december '24 ( 8:35)

Verwachtingen horeca verbouwingen in 2025

Als we kijken naar de horeca, dan zien we een duidelijke trend. Het aantal ‘bruine’ kroegen neemt af en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Omdat het best interessant is om deze ontwikkelingen te volgen en het ook voor horeca ondernemers belangrijk is om mee te bewegen, zijn wij hier verder voor je ingedoken. Zo zien we bijvoorbeeld dat restaurants er steeds vaker voor kiezen om voor een chic interieur te gaan, ook wanneer ze met alle respect voornamelijk spareribs, schnitzels en kipsaté verkopen. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen zich sneller thuis voelen, waardoor er vaak ook een hogere prijs kan worden gevraagd. Een avond eten in een restaurant is namelijk veel meer dan alleen eten, het is een beleving. Wat de verwachtingen voor 2025 zijn, willen we daarom ook graag met je bespreken.

24 december '24 (17:05)

Dagkamers voor creatieve professionals

In de dynamische wereld van vandaag is de behoefte aan flexibele werkplekken groter dan ooit. Voor creatieve professionals, zoals schrijvers, kunstenaars en ontwerpers, is een inspirerende en rustige omgeving essentieel om hun beste werk te kunnen leveren. Dagkamers bieden een unieke oplossing voor deze behoefte. In dit artikel ontcijferen we hoe dagkamers een perfecte werkplek kunnen zijn voor creatieve geesten en waarom ze steeds populairder worden in de horecasector.

26 november '24 (13:52)

De kracht van sfeer in je horecagelegenheid

Sfeer speelt een cruciale rol in het succes van elke horecagelegenheid. Het gaat niet alleen om het serveren van heerlijk eten en drinken, maar ook om de ervaring die je klanten hebben wanneer ze jouw café, restaurant of bar bezoeken. Een goed doordachte inrichting kan de perceptie van je zaak aanzienlijk verbeteren en ervoor zorgen dat klanten terug blijven komen. Van de keuze voor meubels tot aan de verlichting, elk detail draagt bij aan de algehele ambiance.

07 november '24 (13:37)

Breng sfeer in je horecazaak met stijlvolle tafelbladen en tafelonderstellen

De uitstraling van een horecazaak begint bij de juiste inrichting. Tafelbladen en tafelonderstellen vormen daarbij de basis, want ze bepalen voor een groot deel de sfeer en het comfort van je zaak. Met de juiste combinatie van materialen en stijlen kun je jouw horecazaak een unieke en herkenbare uitstraling geven. Of je nu kiest voor een gezellige bistrostijl, een strak industrieel thema of een luxueuze ambiance, een goed uitgekozen tafelblad en onderstel maken direct het verschil.

20 september '24 (10:55)

Word zelf een topchef: check deze vijf tips

Natuurlijk is het heerlijk om uit eten te gaan. Je stapt een restaurant binnen en laat je verrassen door de kwaliteiten van de chef. Misschien ben je een type dat de menukaart niet eens bekijkt en de chef je keuze laat bepalen. Of vind je het juist leuk om de hele menukaart uit te pluizen? Hoe dan ook, in beide gevallen is het resultaat een heerlijk uitje. Nu staat nergens dat je alleen in restaurants echt lekker kunt eten. Ook jij hebt het in je om een topchef te worden. Hoe je dat wordt en wat je daarvoor nodig hebt, ontdek je in dit artikel.

08 augustus '24 ( 9:55)

Breid je team in de horeca verder uit met deze 4 tips

Het uitbreiden van je team is een belangrijke stap voor elk bedrijf dat groeit. Dit wordt nog belangrijker in periodes waar een grote drukte wordt verwacht. Het toevoegen van nieuwe teamleden kan helpen bij het verlichten van de werkdruk binnen het team. Er is tegenwoordig minder vraag naar banen dan aanbod. Het kan dus een uitdaging zijn om de juiste mensen. Het is ook belangrijk om nieuwe teamleden hartelijk te verwelkomen in je team. In dit artikel delen we vier tips om je te helpen je team verder uit te breiden en succesvol te maken.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.