Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Breid je team in de horeca verder uit met deze 4 tips

Door Van onze klanten
schedule 7 min
location_on [xx]km
serveerster restaurant
Het uitbreiden van je team is een belangrijke stap voor elk bedrijf dat groeit. Dit wordt nog belangrijker in periodes waar een grote drukte wordt verwacht. Het toevoegen van nieuwe teamleden kan helpen bij het verlichten van de werkdruk binnen het team. Er is tegenwoordig minder vraag naar banen dan aanbod. Het kan dus een uitdaging zijn om de juiste mensen. Het is ook belangrijk om nieuwe teamleden hartelijk te verwelkomen in je team. In dit artikel delen we vier tips om je te helpen je team verder uit te breiden en succesvol te maken.

Zorg voor een duidelijke wervingsstrategie

Een van de eerste stappen bij het uitbreiden van je team is het opstellen van een duidelijke wervingsstrategie. Dit betekent dat je moet bepalen welke posities je wilt vullen. Op die manier weet je ook naar wat voor mensen je zoekt. Het kan ook nuttig zijn om een profiel op te stellen van het ideale teamlid. Denk dan dus ook aan waarden die gewaardeerd worden binnen het bedrijf. Stel ook op wat de nieuwe medewerker daarvoor terug kan verwachten. Je kunt flyers maken en deze verspreiden in de regio om de vacature kenbaar te maken. Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan de manier waarop je vacatures promoot. Dit kan variëren van het plaatsen van vacatures op je website en sociale media tot het gebruik van advertenties en het organiseren van wervingsdagen. Je kunt alle informatie over de vacature op een folder drukken en deze in het bedrijfspand hangen.

Neem de tijd om de juiste kandidaten te vinden

Het is verleidelijk om snel nieuwe teamleden aan te nemen om de werkdruk te verlichten. Vergeet alleen niet dat het belangrijk is om de tijd te nemen voor het vinden van de juiste kandidaat. Dit betekent dat je zorgvuldig moet screenen en interviewen om ervoor te zorgen dat de kandidaat niet alleen over de juiste vaardigheden en ervaring beschikt. Een nieuw teamlid moet natuurlijk ook in het team passen. Het kan ook helpen om referenties te controleren en eventueel een proefperiode in te stellen om te zien hoe de kandidaat presteert in de praktijk. Zo zorg je ervoor dat je een teamlid vindt die langdurig het team wil komen versterken.

Zorg voor een goede onboarding

Een goede onboarding is essentieel voor het succes van nieuwe teamleden. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat ze zich welkom voelen en snel kunnen integreren in het team. Dit kan variëren van het regelen van een rondleiding door het bedrijf tot het voorstellen van collega's. Het kan ook nuttig zijn om een buddy-systeem in te stellen, waarbij een ervaren teamlid de nieuwe medewerker begeleidt en ondersteunt tijdens de eerste weken. Het is belangrijk dat de nieuwe medewerker zich zelfverzekerd voelt in het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Je kunt trainingen aanbieden om deze zelfverzekerdheid te versterken. Denk aan een barista training of een opfriscursus voor achter de bar. 

Stimuleer samenwerking en communicatie

Het is belangrijk dat er binnen het bedrijf een cultuur van samenwerking en communicatie heerst. Op die manier bouw je een succesvol team dat op elkaar ingespeeld is.. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat teamleden open en eerlijk met elkaar kunnen communiceren, problemen kunnen oplossen en ideeën kunnen delen.Het kan ook nuttig zijn om regelmatig teambuilding activiteiten te organiseren om de band tussen teamleden te versterken en samenwerking te bevorderen. Dit kunnen leuke uitjes zijn of bijvoorbeeld een borrel na werktijd. 

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

18 maart '24 (15:31)

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.