Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Door Van onze klanten
schedule 7 min
location_on [xx]km
cocktails
Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

Daiquiri cocktails in Amsterdam Centrum

Voor een echte beach vibe bestel je natuurlijk een daiquiri! Deze welbekende cocktail vindt zijn origine in Cuba, waar het oorspronkelijk gemaakt werd door een glas gemalen ijs te voorzien van een theelepel suiker, wat limoensap en een flinke scheut rum. Pas later werd de daiquiri omgetoverd naar het drankje zoals we ‘m we nu kennen: in een shaker gemixt met geschaafd in plaats van gemalen ijs, en geserveerd met fruit.

In Amsterdam Centrum vind je daiquiri’s in overvloed, met variaties als aardbei en mango, en zelfs zonder alcohol!

Wellicht wereldwijd de bekendste cocktail: de mojito

Cocktails in Amsterdam Centrum zijn natuurlijk niet compleet zonder de mojito. Sodawater, rum, munt, limoen en suikersiroop vormen samen deze wereldberoemde cocktail, die al sinds 1930 op dezelfde wijze geserveerd wordt. Een tijdloze klassieker, dus! En naast de klassieke mojito kun je ook voor deze cocktail weer een aantal variaties vinden, waaronder de lekker zomerse strawberry mojito en de eveneens populaire raspberry mojito, maar bijvoorbeeld ook frozen mojitos en mojitos met andere dranken erin gemixt, zoals wodka, gin en limoncello. Voldoende varianten om mee af te wisselen als je cocktails in Amsterdam Centrum gaat bestellen!

Koffielikeur cocktails in Amsterdam Centrum

Fan van koffielikeur? Ook dan zit je goed in onze hoofdstad, want koffielikeur cocktails zijn er in overvloed in Amsterdam Centrum! Bekende koffielikeurs zijn bijvoorbeeld Tia Maria, Kahlúa en Sheridan’s Double. Dit zijn dé sterren achter geliefde cocktails als een Espresso Martini, een White Russian of een Mudslide.

Espresso Martini cocktails in Amsterdam Centrum

De Espresso Martini is wellicht de bekendste van de net benoemde cocktails en bestaat uit wodka, espresso, suikerstroop en koffielikeur. Een sterk drankje dat door de espresso ook nog eens zorgt voor een oppepper. De perfecte manier om je gezellige avondje uit mee te starten, of om ‘m mee af te sluiten.

Of bestel een White Russian, een White Russian Light, een Black Russian, of de fancy Mudslide!

Een White Russian is gemaakt van koffielikeur, vodka en slagroom. Maar als je cocktails in Amsterdam Centrum gaat drinken kun je mogelijk ook een light variant tegenkomen, waarin melk wordt gebruikt in plaats van slagroom en de vodka wordt verwisseld voor amaretto. 

En tot slot, de Mudslide: eigenlijk ook een variant op de White Russian, bestaande uit wodka, koffielikeur, slagroom en een flinke scheut Baileys. Met de chocolade schaafsels en de chocoladesaus waar ‘ie mee gedecoreerd wordt, ziet deze cocktail er uit als een feestje!

04 februari '25 ( 8:28)

Efficiënt werken met een horeca kassasysteem

Een goed functionerend kassasysteem is onmisbaar in de horeca. Het zorgt voor een efficiënte afhandeling van bestellingen en betalingen, voorkomt fouten en geeft inzicht in de omzet. Daarnaast helpt het personeel om sneller en klantvriendelijker te werken, wat bijdraagt aan een betere gastervaring.

20 januari '25 (10:31)

Precisie en efficiëntie: De rol van weegschalen in de horeca

In de horeca is precisie essentieel. Of het nu gaat om het afwegen van ingrediënten of het controleren van porties, weegschalen spelen een belangrijke rol in de dagelijkse bedrijfsvoering. In deze blog bespreken we niet alleen het belang van horeca weegschalen, maar ook andere aspecten die van invloed zijn op de efficiëntie en winstgevendheid van je bedrijf.

30 december '24 ( 8:35)

Verwachtingen horeca verbouwingen in 2025

Als we kijken naar de horeca, dan zien we een duidelijke trend. Het aantal ‘bruine’ kroegen neemt af en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Omdat het best interessant is om deze ontwikkelingen te volgen en het ook voor horeca ondernemers belangrijk is om mee te bewegen, zijn wij hier verder voor je ingedoken. Zo zien we bijvoorbeeld dat restaurants er steeds vaker voor kiezen om voor een chic interieur te gaan, ook wanneer ze met alle respect voornamelijk spareribs, schnitzels en kipsaté verkopen. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen zich sneller thuis voelen, waardoor er vaak ook een hogere prijs kan worden gevraagd. Een avond eten in een restaurant is namelijk veel meer dan alleen eten, het is een beleving. Wat de verwachtingen voor 2025 zijn, willen we daarom ook graag met je bespreken.

24 december '24 (17:05)

Dagkamers voor creatieve professionals

In de dynamische wereld van vandaag is de behoefte aan flexibele werkplekken groter dan ooit. Voor creatieve professionals, zoals schrijvers, kunstenaars en ontwerpers, is een inspirerende en rustige omgeving essentieel om hun beste werk te kunnen leveren. Dagkamers bieden een unieke oplossing voor deze behoefte. In dit artikel ontcijferen we hoe dagkamers een perfecte werkplek kunnen zijn voor creatieve geesten en waarom ze steeds populairder worden in de horecasector.

26 november '24 (13:52)

De kracht van sfeer in je horecagelegenheid

Sfeer speelt een cruciale rol in het succes van elke horecagelegenheid. Het gaat niet alleen om het serveren van heerlijk eten en drinken, maar ook om de ervaring die je klanten hebben wanneer ze jouw café, restaurant of bar bezoeken. Een goed doordachte inrichting kan de perceptie van je zaak aanzienlijk verbeteren en ervoor zorgen dat klanten terug blijven komen. Van de keuze voor meubels tot aan de verlichting, elk detail draagt bij aan de algehele ambiance.

07 november '24 (13:37)

Breng sfeer in je horecazaak met stijlvolle tafelbladen en tafelonderstellen

De uitstraling van een horecazaak begint bij de juiste inrichting. Tafelbladen en tafelonderstellen vormen daarbij de basis, want ze bepalen voor een groot deel de sfeer en het comfort van je zaak. Met de juiste combinatie van materialen en stijlen kun je jouw horecazaak een unieke en herkenbare uitstraling geven. Of je nu kiest voor een gezellige bistrostijl, een strak industrieel thema of een luxueuze ambiance, een goed uitgekozen tafelblad en onderstel maken direct het verschil.

20 september '24 (10:55)

Word zelf een topchef: check deze vijf tips

Natuurlijk is het heerlijk om uit eten te gaan. Je stapt een restaurant binnen en laat je verrassen door de kwaliteiten van de chef. Misschien ben je een type dat de menukaart niet eens bekijkt en de chef je keuze laat bepalen. Of vind je het juist leuk om de hele menukaart uit te pluizen? Hoe dan ook, in beide gevallen is het resultaat een heerlijk uitje. Nu staat nergens dat je alleen in restaurants echt lekker kunt eten. Ook jij hebt het in je om een topchef te worden. Hoe je dat wordt en wat je daarvoor nodig hebt, ontdek je in dit artikel.

08 augustus '24 ( 9:55)

Breid je team in de horeca verder uit met deze 4 tips

Het uitbreiden van je team is een belangrijke stap voor elk bedrijf dat groeit. Dit wordt nog belangrijker in periodes waar een grote drukte wordt verwacht. Het toevoegen van nieuwe teamleden kan helpen bij het verlichten van de werkdruk binnen het team. Er is tegenwoordig minder vraag naar banen dan aanbod. Het kan dus een uitdaging zijn om de juiste mensen. Het is ook belangrijk om nieuwe teamleden hartelijk te verwelkomen in je team. In dit artikel delen we vier tips om je te helpen je team verder uit te breiden en succesvol te maken.

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.