Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner
Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven
23 oktober '24 ( 6:32)
location_on [xx]km

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

ek
29 mei '24 (13:18)
location_on [xx]km

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’
20 juni '23 (13:58)
location_on [xx]km

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or / Foto: Bocuse d'Or Nederland
20 juni '23 (13:39)
location_on [xx]km

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

‘Angela’ gaat intimidatie in Asser horeca te lijf
19 juni '23 ( 9:12)
location_on [xx]km

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld
16 juni '23 (11:00)
location_on [xx]km

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek / Foto: Bocuse d'Or Nederland
16 juni '23 (10:26)
location_on [xx]km

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in / Foto: World Food Experience
16 juni '23 ( 9:42)
location_on [xx]km

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023
15 juni '23 ( 8:17)
location_on [xx]km

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

Gemeente trapt op de rem met horeca Boothuys Valkenswaard / Foto: Google Maps (Gabriel Hucoleci) https://goo.gl/maps/NWLNogTmaG1psU1WA
14 juni '23 (13:49)
location_on [xx]km

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe
14 juni '23 (10:35)
location_on [xx]km

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe

Duurzame horecaonderneming SmaakPark in Ede failliet, hoopt op doorstart
13 juni '23 (14:49)
location_on [xx]km

Duurzame horecaonderneming SmaakPark in Ede failliet, hoopt op doorstart

Het horecaconcept van Christian Weij leek veelbelovend, maar bleek dat toch niet zo te zijn. De horecaonderneming SmaakPark op de Veluwe in Ede had alles wat een duurzame horecazaak van kon dromen: een restaurant, kookschool, fermentatielab en evenementlocatie in een. Hier wilde Weij mensen kennis laten maken met ander soort eten. Helaas is dat niet geluk. SmaakPark werd vorige week failliet verklaard, meldt Food Inspiration.

Eindhovense Partij voor de Dieren wil verbod op nieuwe fastfoodketens
13 juni '23 (10:45)
location_on [xx]km

Eindhovense Partij voor de Dieren wil verbod op nieuwe fastfoodketens

Volgens de Partij voor de Dieren in de gemeente Eindhoven zijn er teveel fastfoodzaken. Die moeten een halt toegeroepen worden. Raadslid Jonas Rothaans pleit in een oproep voor een verbod op nieuwe fastfoodketens in de lichtstad. Daar gaat de partij binnenkort een motie over indienen, meldt 040 Studio.

Kwalitaria website valt in de prijzen / Foto: "Snackbar Kwalitaria Leidsenhage" door Takeaway
13 juni '23 (10:10)
location_on [xx]km

Kwalitaria website valt in de prijzen

Samen met Bluebird Day heeft de Kwalitaria twee zilveren Dutch Interactive Awards gewonnen voor hun nieuwe website. Tijdens de uitreiking in de Beurs van Berlage won Kwalitaria in zowel de categorie Digitale Transformatie als in de categorie E-commerce. Dat meldt Foodclicks.

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics
13 juni '23 ( 9:56)
location_on [xx]km

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland / Foto: SVH
13 juni '23 ( 9:29)
location_on [xx]km

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee / Foto: "Centrum Geldrop" door G. Lanting
12 juni '23 (13:07)
location_on [xx]km

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid
12 juni '23 (12:13)
location_on [xx]km

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.

Horecabedrijven kunnen zich weer inschrijven voor Leukste Horecateam van Nederland
12 juni '23 (11:32)
location_on [xx]km

Horecabedrijven kunnen zich weer inschrijven voor Leukste Horecateam van Nederland

Horecateams door het hele land kunnen zich weer aanmelden voor de wedstrijd Leukste Horecateam van Nederland. Inschrijven kan tot en met 8 oktober. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de Week van de Horeca. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Gastvrijheidstop. Vorig jaar ging de winst naar het team van Van Woerden Rossum, meldt Entree Magazine.