Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De grootste dranktrends van 2024

Door Van onze klanten
schedule 6 min
location_on [xx]km
cocktails
Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

1. Tequila

Het doet de ronde in de drankenwereld dat tequila zal blijven groeien als dranktrend voor 2024. Het heeft een paar jaar lang een doorbraak gekend in 2022 en 2023... en we kunnen alleen maar zien dat deze trend aan kracht wint. En het is heel logisch. Tequila heeft de afgelopen tien jaar grote sprongen gemaakt in Nederland en is verantwoordelijk voor een van 's werelds meest geliefde feestcocktails, de Margarita. Na de sombere pandemie zijn mensen weer in de stemming om plezier te maken en tequila is de perfecte partner hiervoor in combinatie met de producten van Horeca Gemak

2. Aziatische smaken

De dranktrends van 2024 gaan verder met producten en smaken uit het Verre Oosten. We denken dat er een groot jaar gaat worden voor Aziatische smaken in zowel nieuwe productreleases als cocktails in Nederland. Het is eigenlijk logisch, de Nederlanders zijn meer dan voorstander van Aziatische smaken zoals gember, citroengras en kaffirlimoenblad. En dat is nog maar het topje van de ijsberg van het smaakaanbod uit het Verre Oosten. Dat, in combinatie met de opkomst van oosterse sterke dranken zoals Baiju, Sake en Mekhong en relatief onbekende maar zeer veelzijdige vruchten zoals Yuzu, is het slechts een kwestie van tijd voordat Aziatische smaken populair gaan worden in cocktails en drankjes in het algemeen. 

3. Spritz

Google Trends vertelt ons ook dat het aantal zoekopdrachten naar Spritz-cocktails sinds 2015 jaar na jaar is gegroeid… Vandaag de dag is Spritz al een behoorlijk dominante kracht nadat Aperol Spritz de afgelopen jaren de zomer wereldwijd heeft overgenomen. De bescheiden spritz-categorie zal echter blijven diversifiëren met nieuwe merken en smaakcombinaties die in bars en schappen in een winkel bij jou in de buurt terechtkomen en een dranktrend voor 2024 worden. De grondgedachte is simpel: de spritz is in veel opzichten het ideale drankje. Consumentengewoonten zijn zeker aan het veranderen om bewuster te worden van wat ze drinken, en een alternatief voor minder alcohol is dat idee dat het midden houdt tussen drankzucht en onthouding.

4. Theecocktails

Thee, met name gearomatiseerde thee, is een goudmijn voor het maken van cocktails die nog moet gebeuren. Met de toename van een aantal uitzonderlijke en ongelooflijk diverse gearomatiseerde theesoorten in de schappen in Nederland, is het slechts een kwestie van tijd voordat deze infusies hun weg vinden naar cocktailmenu's. Gearomatiseerde thee heeft een grote smaak zonder de suikerpiek en gezien de teloorgang van harde seltzers denken we dat gearomatiseerde theecocktails een leemte kunnen opvullen voor caloriearme cocktails met een grote smaak.

07 november '24 (13:37)

Breng sfeer in je horecazaak met stijlvolle tafelbladen en tafelonderstellen

De uitstraling van een horecazaak begint bij de juiste inrichting. Tafelbladen en tafelonderstellen vormen daarbij de basis, want ze bepalen voor een groot deel de sfeer en het comfort van je zaak. Met de juiste combinatie van materialen en stijlen kun je jouw horecazaak een unieke en herkenbare uitstraling geven. Of je nu kiest voor een gezellige bistrostijl, een strak industrieel thema of een luxueuze ambiance, een goed uitgekozen tafelblad en onderstel maken direct het verschil.

20 september '24 (10:55)

Word zelf een topchef: check deze vijf tips

Natuurlijk is het heerlijk om uit eten te gaan. Je stapt een restaurant binnen en laat je verrassen door de kwaliteiten van de chef. Misschien ben je een type dat de menukaart niet eens bekijkt en de chef je keuze laat bepalen. Of vind je het juist leuk om de hele menukaart uit te pluizen? Hoe dan ook, in beide gevallen is het resultaat een heerlijk uitje. Nu staat nergens dat je alleen in restaurants echt lekker kunt eten. Ook jij hebt het in je om een topchef te worden. Hoe je dat wordt en wat je daarvoor nodig hebt, ontdek je in dit artikel.

08 augustus '24 ( 9:55)

Breid je team in de horeca verder uit met deze 4 tips

Het uitbreiden van je team is een belangrijke stap voor elk bedrijf dat groeit. Dit wordt nog belangrijker in periodes waar een grote drukte wordt verwacht. Het toevoegen van nieuwe teamleden kan helpen bij het verlichten van de werkdruk binnen het team. Er is tegenwoordig minder vraag naar banen dan aanbod. Het kan dus een uitdaging zijn om de juiste mensen. Het is ook belangrijk om nieuwe teamleden hartelijk te verwelkomen in je team. In dit artikel delen we vier tips om je te helpen je team verder uit te breiden en succesvol te maken.

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.