Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De grootste dranktrends van 2024

Door Van onze klanten
schedule 6 min
location_on [xx]km
cocktails
Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

1. Tequila

Het doet de ronde in de drankenwereld dat tequila zal blijven groeien als dranktrend voor 2024. Het heeft een paar jaar lang een doorbraak gekend in 2022 en 2023... en we kunnen alleen maar zien dat deze trend aan kracht wint. En het is heel logisch. Tequila heeft de afgelopen tien jaar grote sprongen gemaakt in Nederland en is verantwoordelijk voor een van 's werelds meest geliefde feestcocktails, de Margarita. Na de sombere pandemie zijn mensen weer in de stemming om plezier te maken en tequila is de perfecte partner hiervoor in combinatie met de producten van Horeca Gemak

2. Aziatische smaken

De dranktrends van 2024 gaan verder met producten en smaken uit het Verre Oosten. We denken dat er een groot jaar gaat worden voor Aziatische smaken in zowel nieuwe productreleases als cocktails in Nederland. Het is eigenlijk logisch, de Nederlanders zijn meer dan voorstander van Aziatische smaken zoals gember, citroengras en kaffirlimoenblad. En dat is nog maar het topje van de ijsberg van het smaakaanbod uit het Verre Oosten. Dat, in combinatie met de opkomst van oosterse sterke dranken zoals Baiju, Sake en Mekhong en relatief onbekende maar zeer veelzijdige vruchten zoals Yuzu, is het slechts een kwestie van tijd voordat Aziatische smaken populair gaan worden in cocktails en drankjes in het algemeen. 

3. Spritz

Google Trends vertelt ons ook dat het aantal zoekopdrachten naar Spritz-cocktails sinds 2015 jaar na jaar is gegroeid… Vandaag de dag is Spritz al een behoorlijk dominante kracht nadat Aperol Spritz de afgelopen jaren de zomer wereldwijd heeft overgenomen. De bescheiden spritz-categorie zal echter blijven diversifiëren met nieuwe merken en smaakcombinaties die in bars en schappen in een winkel bij jou in de buurt terechtkomen en een dranktrend voor 2024 worden. De grondgedachte is simpel: de spritz is in veel opzichten het ideale drankje. Consumentengewoonten zijn zeker aan het veranderen om bewuster te worden van wat ze drinken, en een alternatief voor minder alcohol is dat idee dat het midden houdt tussen drankzucht en onthouding.

4. Theecocktails

Thee, met name gearomatiseerde thee, is een goudmijn voor het maken van cocktails die nog moet gebeuren. Met de toename van een aantal uitzonderlijke en ongelooflijk diverse gearomatiseerde theesoorten in de schappen in Nederland, is het slechts een kwestie van tijd voordat deze infusies hun weg vinden naar cocktailmenu's. Gearomatiseerde thee heeft een grote smaak zonder de suikerpiek en gezien de teloorgang van harde seltzers denken we dat gearomatiseerde theecocktails een leemte kunnen opvullen voor caloriearme cocktails met een grote smaak.

04 februari '25 ( 8:28)

Efficiënt werken met een horeca kassasysteem

Een goed functionerend kassasysteem is onmisbaar in de horeca. Het zorgt voor een efficiënte afhandeling van bestellingen en betalingen, voorkomt fouten en geeft inzicht in de omzet. Daarnaast helpt het personeel om sneller en klantvriendelijker te werken, wat bijdraagt aan een betere gastervaring.

20 januari '25 (10:31)

Precisie en efficiëntie: De rol van weegschalen in de horeca

In de horeca is precisie essentieel. Of het nu gaat om het afwegen van ingrediënten of het controleren van porties, weegschalen spelen een belangrijke rol in de dagelijkse bedrijfsvoering. In deze blog bespreken we niet alleen het belang van horeca weegschalen, maar ook andere aspecten die van invloed zijn op de efficiëntie en winstgevendheid van je bedrijf.

30 december '24 ( 8:35)

Verwachtingen horeca verbouwingen in 2025

Als we kijken naar de horeca, dan zien we een duidelijke trend. Het aantal ‘bruine’ kroegen neemt af en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Omdat het best interessant is om deze ontwikkelingen te volgen en het ook voor horeca ondernemers belangrijk is om mee te bewegen, zijn wij hier verder voor je ingedoken. Zo zien we bijvoorbeeld dat restaurants er steeds vaker voor kiezen om voor een chic interieur te gaan, ook wanneer ze met alle respect voornamelijk spareribs, schnitzels en kipsaté verkopen. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen zich sneller thuis voelen, waardoor er vaak ook een hogere prijs kan worden gevraagd. Een avond eten in een restaurant is namelijk veel meer dan alleen eten, het is een beleving. Wat de verwachtingen voor 2025 zijn, willen we daarom ook graag met je bespreken.

24 december '24 (17:05)

Dagkamers voor creatieve professionals

In de dynamische wereld van vandaag is de behoefte aan flexibele werkplekken groter dan ooit. Voor creatieve professionals, zoals schrijvers, kunstenaars en ontwerpers, is een inspirerende en rustige omgeving essentieel om hun beste werk te kunnen leveren. Dagkamers bieden een unieke oplossing voor deze behoefte. In dit artikel ontcijferen we hoe dagkamers een perfecte werkplek kunnen zijn voor creatieve geesten en waarom ze steeds populairder worden in de horecasector.

26 november '24 (13:52)

De kracht van sfeer in je horecagelegenheid

Sfeer speelt een cruciale rol in het succes van elke horecagelegenheid. Het gaat niet alleen om het serveren van heerlijk eten en drinken, maar ook om de ervaring die je klanten hebben wanneer ze jouw café, restaurant of bar bezoeken. Een goed doordachte inrichting kan de perceptie van je zaak aanzienlijk verbeteren en ervoor zorgen dat klanten terug blijven komen. Van de keuze voor meubels tot aan de verlichting, elk detail draagt bij aan de algehele ambiance.

07 november '24 (13:37)

Breng sfeer in je horecazaak met stijlvolle tafelbladen en tafelonderstellen

De uitstraling van een horecazaak begint bij de juiste inrichting. Tafelbladen en tafelonderstellen vormen daarbij de basis, want ze bepalen voor een groot deel de sfeer en het comfort van je zaak. Met de juiste combinatie van materialen en stijlen kun je jouw horecazaak een unieke en herkenbare uitstraling geven. Of je nu kiest voor een gezellige bistrostijl, een strak industrieel thema of een luxueuze ambiance, een goed uitgekozen tafelblad en onderstel maken direct het verschil.

20 september '24 (10:55)

Word zelf een topchef: check deze vijf tips

Natuurlijk is het heerlijk om uit eten te gaan. Je stapt een restaurant binnen en laat je verrassen door de kwaliteiten van de chef. Misschien ben je een type dat de menukaart niet eens bekijkt en de chef je keuze laat bepalen. Of vind je het juist leuk om de hele menukaart uit te pluizen? Hoe dan ook, in beide gevallen is het resultaat een heerlijk uitje. Nu staat nergens dat je alleen in restaurants echt lekker kunt eten. Ook jij hebt het in je om een topchef te worden. Hoe je dat wordt en wat je daarvoor nodig hebt, ontdek je in dit artikel.

08 augustus '24 ( 9:55)

Breid je team in de horeca verder uit met deze 4 tips

Het uitbreiden van je team is een belangrijke stap voor elk bedrijf dat groeit. Dit wordt nog belangrijker in periodes waar een grote drukte wordt verwacht. Het toevoegen van nieuwe teamleden kan helpen bij het verlichten van de werkdruk binnen het team. Er is tegenwoordig minder vraag naar banen dan aanbod. Het kan dus een uitdaging zijn om de juiste mensen. Het is ook belangrijk om nieuwe teamleden hartelijk te verwelkomen in je team. In dit artikel delen we vier tips om je te helpen je team verder uit te breiden en succesvol te maken.

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.