Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Pallets gebruiken als horecaondernemer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Gelukkig worden de deuren weer geopend voor publiek en kan men weer ontspanning vinden in de vele horecagelegenheden die ons land te bieden heeft.De horeca heeft producten die een andere manier hebben van transport dan in andere bedrijfstakken. Vaak heeft horecatransport goederen die gekoeld van A naar B moeten worden gebracht. De opslag van de goederen is ook verschillend dan bij andere groepen ondernemers. Denk nu aan bevroren voedingsmiddelen die moeten worden opgeslagen in vrieskisten, grote koelkasten en klimaatkasten voor wijnen. 

Houten pallets

Vaak zien we pallets van hout die gebruikt worden voor verschillende soorten transport. Echter voor in de horeca zijn de kunststof pallets vaker in beeld. Dit doordat het gaat om transport van bijvoorbeeld dranken. Hygiëne speelt nu ook een rol mocht er lekkage optreden. Kunststof pallets kan je als het toch bevuild is geraakt gemakkelijk afnemen en ze zijn zo weer klaar voor gebruik. Hiernaast zijn de kunststof pallets gemakkelijk te vervoeren, stevig en makkelijk te stapelen, dit is gunstig voor het vervoer en de opslag.

Hygiëne

In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van een speciale lekbak onder de pallets. Dit zorgt er voor dat mocht het mis gaan tijdens het transport of de opslag, het vloeistof niet verder verspreid wordt en voor nog meer ongemak zorgt. De lekbak vangt het op en het is simpel schoon te maken. Ook zijn er speciale hygiënische pallets te krijgen die uitermate geschikt zijn voor gebruik in de horeca door het extra gladde oppervlak. Dit zorgt voor efficiënte reiniging.

Box

In de horeca wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van speciale kunststof pallet opzetranden. Door te stapelen ontstaat er een box. Van deze box kan men zelf de hoogte bepalen, ideaal voor delicate en kwetsbare producten. Deze kan je nu nog beter beschermen door een deksel te gebruiken. Nu heb je als horecaondernemer in een handomdraai een afgesloten box voor de voedingsmiddelen.

Koud kunstje

Zoals aangegeven heeft de horeca een breed assortiment aan bevroren producten. Mochten deze op transport gaan dan kan de ondernemer gebruik maken van zogeheten freezer spacers. Deze zijn speciaal ontwikkeld om lage temperaturen onder nul te weerstaan. De draagkracht blijft hiermee gelijk. Door het unieke ontwerp van deze freezer spacers wordt het voedsel snel en gelijkmatig bevroren.

Als het gaat om frisdrankflessen en de opslag hiervan wordt geen gebruik gemaakt van houten pallets maar van speciale kunststof waterfles houders. De flessen worden liggend vervoerd en opgeslagen. Deze pallets vervoeren op de meest efficiënte manier de flessen frisdrank en staat het stevig. Het is natuurlijk niet gunstig als een fles koolzuurhoudend frisdrank op de grond valt.

Ben je horecaondernemer en wil je meer informatie over het vervoeren en de opslag van jouw voedingswaren met speciale pallets voor de horeca? Neem dan vandaag nog contact op met Palletcentrale.

24 december '24 (17:05)

Dagkamers voor creatieve professionals

In de dynamische wereld van vandaag is de behoefte aan flexibele werkplekken groter dan ooit. Voor creatieve professionals, zoals schrijvers, kunstenaars en ontwerpers, is een inspirerende en rustige omgeving essentieel om hun beste werk te kunnen leveren. Dagkamers bieden een unieke oplossing voor deze behoefte. In dit artikel ontcijferen we hoe dagkamers een perfecte werkplek kunnen zijn voor creatieve geesten en waarom ze steeds populairder worden in de horecasector.

26 november '24 (13:52)

De kracht van sfeer in je horecagelegenheid

Sfeer speelt een cruciale rol in het succes van elke horecagelegenheid. Het gaat niet alleen om het serveren van heerlijk eten en drinken, maar ook om de ervaring die je klanten hebben wanneer ze jouw café, restaurant of bar bezoeken. Een goed doordachte inrichting kan de perceptie van je zaak aanzienlijk verbeteren en ervoor zorgen dat klanten terug blijven komen. Van de keuze voor meubels tot aan de verlichting, elk detail draagt bij aan de algehele ambiance.

07 november '24 (13:37)

Breng sfeer in je horecazaak met stijlvolle tafelbladen en tafelonderstellen

De uitstraling van een horecazaak begint bij de juiste inrichting. Tafelbladen en tafelonderstellen vormen daarbij de basis, want ze bepalen voor een groot deel de sfeer en het comfort van je zaak. Met de juiste combinatie van materialen en stijlen kun je jouw horecazaak een unieke en herkenbare uitstraling geven. Of je nu kiest voor een gezellige bistrostijl, een strak industrieel thema of een luxueuze ambiance, een goed uitgekozen tafelblad en onderstel maken direct het verschil.

20 september '24 (10:55)

Word zelf een topchef: check deze vijf tips

Natuurlijk is het heerlijk om uit eten te gaan. Je stapt een restaurant binnen en laat je verrassen door de kwaliteiten van de chef. Misschien ben je een type dat de menukaart niet eens bekijkt en de chef je keuze laat bepalen. Of vind je het juist leuk om de hele menukaart uit te pluizen? Hoe dan ook, in beide gevallen is het resultaat een heerlijk uitje. Nu staat nergens dat je alleen in restaurants echt lekker kunt eten. Ook jij hebt het in je om een topchef te worden. Hoe je dat wordt en wat je daarvoor nodig hebt, ontdek je in dit artikel.

08 augustus '24 ( 9:55)

Breid je team in de horeca verder uit met deze 4 tips

Het uitbreiden van je team is een belangrijke stap voor elk bedrijf dat groeit. Dit wordt nog belangrijker in periodes waar een grote drukte wordt verwacht. Het toevoegen van nieuwe teamleden kan helpen bij het verlichten van de werkdruk binnen het team. Er is tegenwoordig minder vraag naar banen dan aanbod. Het kan dus een uitdaging zijn om de juiste mensen. Het is ook belangrijk om nieuwe teamleden hartelijk te verwelkomen in je team. In dit artikel delen we vier tips om je te helpen je team verder uit te breiden en succesvol te maken.

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.