Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hoe kies je de juiste vriescel?

Door Fleur Zomer
schedule 5 min
location_on [xx]km
ijs in de oceaan
Vriescellen zijn natuurlijk onmisbaar voor verschillende bedrijven, en vooral voor de horeca. Je wilt daarom een goede keuze maken. Het gaat namelijk om professionele apparatuur die je niet even snel bij de winkel koopt. Je kunt een vriescel kopen bij vinkoelenvriezen.nl, maar waar moet je dan allemaal aan denken voordat je overgaat op de aanschaf? Lees er hier meer over.

Wat ga je er mee doen?

Het is van groot belang voor jou om te weten wat je wilt doen met je vriescel. Wil je alleen al bevroren producten bewaren, wil je onbevroren producten invriezen, of misschien beide? Als je alleen wilt bewaren, heb je een kleinere vriesinstallatie nodig dan wanneer je verse, niet-bevroren producten wilt invriezen. Het is belangrijk dat je weet hoeveel producten je maximaal per dag wilt invriezen en hoe snel ze op de gewenste temperatuur moeten zijn. Op basis daarvan kan berekend worden welke vriescapaciteit de vriesinstallatie moet hebben, zodat je de juiste vriesmotor en verdamper kunt kiezen.

Hoe vaak ga je deze gebruiken?

Daarnaast moet je kijken naar het gebruik van jouw vriescel. Gebruik je deze intensief, waarbij je vaak in en uit de vriescel gaat, of kom je slechts een enkele keer per dag in de vriescel? Het is essentieel om dit te weten, omdat je hiermee rekening moet houden om de benodigde vriescapaciteit van de installatie te bepalen.

Welke afmetingen heb je nodig?

Het is wellicht verstandig om in eerste instantie te bepalen hoeveel vriesruimte je werkelijk nodig hebt. Een vriescel die te klein is, maakt het lastig om gemakkelijk bij je producten te komen, terwijl een te grote vriescel onnodig veel energie verbruikt en een hogere aanschafprijs met zich meebrengt. Je moet vooral aandacht besteden aan de hoogte van de vriescel. Veel mensen hebben de neiging om een vriescel te kiezen die veel hoger is dan nodig is, terwijl de ruimte boven de 2,40 meter zelden benut wordt.

Waar ga je deze plaatsen?

Kies de locatie waar je je nieuwe vriescel wilt laten plaatsen. Let met name op de vloer, die redelijk vlak en het liefst één betonnen plaat moet zijn om ervoor te zorgen dat de vriescel stevig staat en niet scheef kan zakken. Het dak, zoals bij een overkapping, moet waterdicht zijn, terwijl de wanden eventueel kunnen ontbreken. Als dat nodig is, is installatie onder een goed en overstekend afdak een perfecte optie. Dus, ben je momenteel op zoek naar een nieuwe vriescel? Houd dan rekening met deze zaken!

30 december '24 ( 8:35)

Verwachtingen horeca verbouwingen in 2025

Als we kijken naar de horeca, dan zien we een duidelijke trend. Het aantal ‘bruine’ kroegen neemt af en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Omdat het best interessant is om deze ontwikkelingen te volgen en het ook voor horeca ondernemers belangrijk is om mee te bewegen, zijn wij hier verder voor je ingedoken. Zo zien we bijvoorbeeld dat restaurants er steeds vaker voor kiezen om voor een chic interieur te gaan, ook wanneer ze met alle respect voornamelijk spareribs, schnitzels en kipsaté verkopen. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen zich sneller thuis voelen, waardoor er vaak ook een hogere prijs kan worden gevraagd. Een avond eten in een restaurant is namelijk veel meer dan alleen eten, het is een beleving. Wat de verwachtingen voor 2025 zijn, willen we daarom ook graag met je bespreken.

24 december '24 (17:05)

Dagkamers voor creatieve professionals

In de dynamische wereld van vandaag is de behoefte aan flexibele werkplekken groter dan ooit. Voor creatieve professionals, zoals schrijvers, kunstenaars en ontwerpers, is een inspirerende en rustige omgeving essentieel om hun beste werk te kunnen leveren. Dagkamers bieden een unieke oplossing voor deze behoefte. In dit artikel ontcijferen we hoe dagkamers een perfecte werkplek kunnen zijn voor creatieve geesten en waarom ze steeds populairder worden in de horecasector.

26 november '24 (13:52)

De kracht van sfeer in je horecagelegenheid

Sfeer speelt een cruciale rol in het succes van elke horecagelegenheid. Het gaat niet alleen om het serveren van heerlijk eten en drinken, maar ook om de ervaring die je klanten hebben wanneer ze jouw café, restaurant of bar bezoeken. Een goed doordachte inrichting kan de perceptie van je zaak aanzienlijk verbeteren en ervoor zorgen dat klanten terug blijven komen. Van de keuze voor meubels tot aan de verlichting, elk detail draagt bij aan de algehele ambiance.

07 november '24 (13:37)

Breng sfeer in je horecazaak met stijlvolle tafelbladen en tafelonderstellen

De uitstraling van een horecazaak begint bij de juiste inrichting. Tafelbladen en tafelonderstellen vormen daarbij de basis, want ze bepalen voor een groot deel de sfeer en het comfort van je zaak. Met de juiste combinatie van materialen en stijlen kun je jouw horecazaak een unieke en herkenbare uitstraling geven. Of je nu kiest voor een gezellige bistrostijl, een strak industrieel thema of een luxueuze ambiance, een goed uitgekozen tafelblad en onderstel maken direct het verschil.

20 september '24 (10:55)

Word zelf een topchef: check deze vijf tips

Natuurlijk is het heerlijk om uit eten te gaan. Je stapt een restaurant binnen en laat je verrassen door de kwaliteiten van de chef. Misschien ben je een type dat de menukaart niet eens bekijkt en de chef je keuze laat bepalen. Of vind je het juist leuk om de hele menukaart uit te pluizen? Hoe dan ook, in beide gevallen is het resultaat een heerlijk uitje. Nu staat nergens dat je alleen in restaurants echt lekker kunt eten. Ook jij hebt het in je om een topchef te worden. Hoe je dat wordt en wat je daarvoor nodig hebt, ontdek je in dit artikel.

08 augustus '24 ( 9:55)

Breid je team in de horeca verder uit met deze 4 tips

Het uitbreiden van je team is een belangrijke stap voor elk bedrijf dat groeit. Dit wordt nog belangrijker in periodes waar een grote drukte wordt verwacht. Het toevoegen van nieuwe teamleden kan helpen bij het verlichten van de werkdruk binnen het team. Er is tegenwoordig minder vraag naar banen dan aanbod. Het kan dus een uitdaging zijn om de juiste mensen. Het is ook belangrijk om nieuwe teamleden hartelijk te verwelkomen in je team. In dit artikel delen we vier tips om je te helpen je team verder uit te breiden en succesvol te maken.

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.