Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Fulin Robots: de ontwikkeling van artificial intelligence

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 13 min
location_on [xx]km
Artificial Intelligence is continu in ontwikkeling. Producenten en ontwerpers zijn altijd bezig om de technieken te verbeteren en de AI slimmer te maken. Waar Artificial Intelligence de voorgaande jaren voornamelijk gericht was op het experimenteren met robots en testen van de limieten, voorspellen professionals dat deze focus in 2022 meer toegespitst wordt op de essentiële waarde van deze apparaten binnen de maatschappij.  

Voornamelijk binnen de horecabranche wordt Artificial Intelligence steeds meer ingezet. Robots voor in de horeca hebben een overvloed aan voordelen te bieden. Een goed voorbeeld hiervan, zijn de uitvindingen van Fulin Robots: een exclusieve dealer in robots die binnen restaurants kunnen worden ingezet. Vele horeca ondernemers kiezen voor deze aanpak om de werkdruk te verlagen en mee te gaan met de ontwikkelende trends.    

 

Waarom zijn robots voor in de horeca zo enorm in opmars?

Het is geen geheim dat robots steeds slimmer worden. Ontwerpers hebben jarenlang geëxperimenteerd met de mogelijkheden die robots bieden en het wordt tijd dat deze uitvindingen in de praktijk worden toegepast. In het buitenland, met name in Azië, is het gebruik van robots binnen de maatschappij niks nieuws meer. Daar worden de apparaten al voor langere tijd bij hotelrecepties als bediening en roomservice gebruikt. In Nederland worden robots echter relatief weinig ingezet binnen bedrijven, iets waar snel verandering in zal komen.
 
In 2020 werd bekend dat er in twee restaurants in Nederland robots als bediening rondliepen. Het Maastrichtse Aziatische restaurant Dadawan voegde drie nieuwkomers toe aan het personeel: James, Aker en Amy, robots die klaarstonden om bezoekers te ontvangen. Ook Royal Palace, een Chinees restaurant in Renesse, had toendertijd twee robots klaargezet die niet alleen gasten ontvingen, maar ook bestellingen brachten. 
 

Aantrekkelijke voordelen van horeca robots tijdens Corona

De horecabranche is, met de opkomst van Corona, flink hard onderuit gegaan. Restaurants, cafés, bioscopen en musea sloten hun deuren tijdelijk compleet. Als gevolg zagen ZZP’ers binnen de Horeca en Toerisme in rap tempo hun winst dalen en zagen zij hun bedrijf sneuvelen. Ook vele horecamedewerkers kwamen zonder baan te zitten.
 
Beetje bij beetje mocht Nederland weer open na een lange en zware lockdown. Horecaondernemers zaten echter nog steeds zonder medewerkers, aangezien de populariteit voor banen binnen deze branche sterk was gedaald. In een zekere zin heeft de pandemie het gebruik van robots voor in de horeca in populariteit laten stijgen. 
 
De anderhalve meter regeling heeft het lastig gemaakt om meerdere serveerders in een restaurant naast elkaar te laten werken. Een horeca onderneming kan ervoor kiezen om als oplossing hierop minder bezoekers toe te laten om de werkdruk op het weinige personeel te verminderen. Maar dit is een optie die niet positief inwerkt op de winst van het bedrijf. Door het personeel aan te vullen met horeca robots, kan een restaurant het bezoek toch mogelijk maken en hoeft er niks opgeofferd te worden. 
 
Bezoekers zullen wellicht even moeten wennen aan deze nieuwe aanpak, maar in de lange termijn zal het inzetten van robots steeds meer een gewenning worden. Artificial Intelligence wordt langzamerhand het nieuwe normaal.  
 

Trends van Artificial Intelligence in 2022

Voor horecaondernemers is het interessant om een oogje te houden op de trends met betrekking tot Artificial Intelligence die zich gaan voordoen in 2022. Zo krijgt men steeds meer kennis van de apparaten en kunnen deze meer gewaardeerd worden.
 
Zo zorgt de opmars van robots voor een versnelde en verbeterde bevoorrading. Producten zullen sneller gemaakt, verpakt en geleverd worden, een groot voordeel voor de horecabranche. 
 
Een andere belangrijke trend, is de ontwikkeling van robots die klantgerichter worden. Op dit moment kunnen robots voor in de horeca bestellingen rondbrengen en bezoekers ontvangen. De voorspelling luidt dat robots het aankomende jaar veel complexere gesprekken kunnen voeren. Deze trend is vooral interessant voor horecaondernemers en maakt het inzetten van robots binnen hun restaurant een stuk aantrekkelijker. 
 

Keuze uit diverse robots

Als horecaondernemer op zoek naar robots om het personeel op de werkvloer aan te vullen? Bekijk het aanbod van Fulin Robots eens. In de webshop is een breed aanbod aan robots te vinden met ieder een aparte functie. Zo brengen de Bellabot en de PuduBot voedsel langs en kan de KettyBot gasten ontvangen met een verrassend uitgebreide vocabulaire. De HolaBot kan ook ingezet worden in restaurants om gerechten rond te brengen en is uitgerust met een slimme oproepfunctie die personeel de mogelijkheid biedt de robot op ieder moment op te roepen en een taak toe te wijzen.
 
Ook in 2022 gelden strenge maatregelen met betrekking tot gezondheid. Handen wassen, mondmaskers dragen en afstand houden zijn regelingen die nog steeds van kracht zijn. Om ruimtes zo hygiënisch mogelijk te houden en besmettingen te voorkomen, kan de Puductor2 worden ingezet. Deze robot desinfecteert de lucht en brengt verbetering in de sanitaire toestand van de ruimte.
 
Kortom, robots kunnen veel ondersteuning bieden binnen de horeca. Ook op zoek naar een waardevolle toevoeging aan een restaurant? Horeca robots zijn de toekomst.  

 

30 december '24 ( 8:35)

Verwachtingen horeca verbouwingen in 2025

Als we kijken naar de horeca, dan zien we een duidelijke trend. Het aantal ‘bruine’ kroegen neemt af en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Omdat het best interessant is om deze ontwikkelingen te volgen en het ook voor horeca ondernemers belangrijk is om mee te bewegen, zijn wij hier verder voor je ingedoken. Zo zien we bijvoorbeeld dat restaurants er steeds vaker voor kiezen om voor een chic interieur te gaan, ook wanneer ze met alle respect voornamelijk spareribs, schnitzels en kipsaté verkopen. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen zich sneller thuis voelen, waardoor er vaak ook een hogere prijs kan worden gevraagd. Een avond eten in een restaurant is namelijk veel meer dan alleen eten, het is een beleving. Wat de verwachtingen voor 2025 zijn, willen we daarom ook graag met je bespreken.

24 december '24 (17:05)

Dagkamers voor creatieve professionals

In de dynamische wereld van vandaag is de behoefte aan flexibele werkplekken groter dan ooit. Voor creatieve professionals, zoals schrijvers, kunstenaars en ontwerpers, is een inspirerende en rustige omgeving essentieel om hun beste werk te kunnen leveren. Dagkamers bieden een unieke oplossing voor deze behoefte. In dit artikel ontcijferen we hoe dagkamers een perfecte werkplek kunnen zijn voor creatieve geesten en waarom ze steeds populairder worden in de horecasector.

26 november '24 (13:52)

De kracht van sfeer in je horecagelegenheid

Sfeer speelt een cruciale rol in het succes van elke horecagelegenheid. Het gaat niet alleen om het serveren van heerlijk eten en drinken, maar ook om de ervaring die je klanten hebben wanneer ze jouw café, restaurant of bar bezoeken. Een goed doordachte inrichting kan de perceptie van je zaak aanzienlijk verbeteren en ervoor zorgen dat klanten terug blijven komen. Van de keuze voor meubels tot aan de verlichting, elk detail draagt bij aan de algehele ambiance.

07 november '24 (13:37)

Breng sfeer in je horecazaak met stijlvolle tafelbladen en tafelonderstellen

De uitstraling van een horecazaak begint bij de juiste inrichting. Tafelbladen en tafelonderstellen vormen daarbij de basis, want ze bepalen voor een groot deel de sfeer en het comfort van je zaak. Met de juiste combinatie van materialen en stijlen kun je jouw horecazaak een unieke en herkenbare uitstraling geven. Of je nu kiest voor een gezellige bistrostijl, een strak industrieel thema of een luxueuze ambiance, een goed uitgekozen tafelblad en onderstel maken direct het verschil.

20 september '24 (10:55)

Word zelf een topchef: check deze vijf tips

Natuurlijk is het heerlijk om uit eten te gaan. Je stapt een restaurant binnen en laat je verrassen door de kwaliteiten van de chef. Misschien ben je een type dat de menukaart niet eens bekijkt en de chef je keuze laat bepalen. Of vind je het juist leuk om de hele menukaart uit te pluizen? Hoe dan ook, in beide gevallen is het resultaat een heerlijk uitje. Nu staat nergens dat je alleen in restaurants echt lekker kunt eten. Ook jij hebt het in je om een topchef te worden. Hoe je dat wordt en wat je daarvoor nodig hebt, ontdek je in dit artikel.

08 augustus '24 ( 9:55)

Breid je team in de horeca verder uit met deze 4 tips

Het uitbreiden van je team is een belangrijke stap voor elk bedrijf dat groeit. Dit wordt nog belangrijker in periodes waar een grote drukte wordt verwacht. Het toevoegen van nieuwe teamleden kan helpen bij het verlichten van de werkdruk binnen het team. Er is tegenwoordig minder vraag naar banen dan aanbod. Het kan dus een uitdaging zijn om de juiste mensen. Het is ook belangrijk om nieuwe teamleden hartelijk te verwelkomen in je team. In dit artikel delen we vier tips om je te helpen je team verder uit te breiden en succesvol te maken.

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.