Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte
Michael Yang, een van de nieuwe eigenaren van De Koperen Hoogte, vertelt dat alles ‘onder de plak en vettigheid’ zat. Voorheen konden gasten in het restaurant gourmetten, maar er zat geen afzuiging in het plafond. Volgens Michael was die geur direct ruikbaar. “Dat wil je niet hebben in een luxe hotel.”
Te veel van het goede
Yang vertelt aan het AD wat er allemaal in het gebouw zat. Hij somt een lijstje op: gourmetten, veilingsitems bekijken. Daarnaast was er ook een juweliers- en kledingzaak. En natuurlijk het hotel en restaurant. Volgens Yang was er te veel van het goede, waardoor alles ‘een beetje is verwaarloosd’. De familie Yang gaat eerst alleen het hotel, restaurant, vergaderingen, feestjes en naastgelegen visvijver in gebruik nemen.
Wel wil Michael zijn respect betuigen aan de vorige eigenaar en wat die heeft betekend voor de oude watertoren. In 25 jaar heeft Van der Most van een kale toren een interactief gebouw gemaakt, met een draaiend restaurant.
Overname
Het is inmiddels drie jaar geleden dat de overname van het gebouw ter sprake kwam. Aangezien dat vlak voor de coronapandemie gebeurde, besloot de familie Yang om nog even te wachten. Uiteindelijk kocht de familie het gebouw in augustus.
Die zit al langer in de horecawereld. Vijf jaar geleden begon de familie met het exploiteren van allinclusiverestaurant Nieuwe Tijd in Duiven, met plek voor maximaal 600 gasten. Michael vertelt dat hij nu samen met zijn broer Jack de leiding neemt in de watertoren.
Infinity
Er is hard gewerkt de afgelopen maanden. Zo is de openingsdatum van 29 mei gered. Toen is ook de naam veranderd naar Infinity. Michael vertelt dat zij hoopten om eerder open te gaan, maar door de lange levertijd van een aantal materialen moest de opening uitgesteld worden. Zo is er een nieuwe draaideur in het pand en zijn de muren in de lobby weggehaald.
Daarnaast is er in bijna het hele gebouw nieuwe vloerbedekking aangelegd. De zestien kamers in de toren zijn volledig vernieuwd. Maar toch wilden de ondernemers een stukje van de geschiedenis van het gebouw behouden. Daarom zijn de drie ‘typische’ Van der Most-items bij de ingang blijven staan: twee stuurwielen en een zwarte piano. Ook de maritieme bar staat er nog, waar gasten terecht kunnen voor een drankje.
Draaiend restaurant
Op de bovenste verdieping van de watertoren, boven de bar, zit het restaurant dat langzaam ronddraait tijdens het diner. Gasten kunnen hier een drie- of meergangendiner krijgen, met wild of ossenhaas. Daarnaast wordt er volgens Michael gewerkt met Nederlandse producten die een Oosterse twist krijgen. Voor hem staat kwaliteit voorop en daarmee willen de ondernemers zich dan ook onderscheiden.
Klaar is de familie Yang nog niet. Zij willen naast de visvijver 1100 vierkante meter aanbouwen. Daar wil de familie het restaurant naartoe verplaatsen. “Bovenin de toren willen we een skylounge maken, voor drankjes en kleine hapjes. Over een half jaar komt meer duidelijkheid”, aldus de ondernemers.