Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Door Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Gebroeders Yang blazen nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte / Foto: "Koperen Hoogte close up" door Algont
Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

Michael Yang, een van de nieuwe eigenaren van De Koperen Hoogte, vertelt dat alles ‘onder de plak en vettigheid’ zat. Voorheen konden gasten in het restaurant gourmetten, maar er zat geen afzuiging in het plafond. Volgens Michael was die geur direct ruikbaar. “Dat wil je niet hebben in een luxe hotel.”

Te veel van het goede

Yang vertelt aan het AD wat er allemaal in het gebouw zat. Hij somt een lijstje op: gourmetten, veilingsitems bekijken. Daarnaast was er ook een juweliers- en kledingzaak. En natuurlijk het hotel en restaurant. Volgens Yang was er te veel van het goede, waardoor alles ‘een beetje is verwaarloosd’. De familie Yang gaat eerst alleen het hotel, restaurant, vergaderingen, feestjes en naastgelegen visvijver in gebruik nemen.

Wel wil Michael zijn respect betuigen aan de vorige eigenaar en wat die heeft betekend voor de oude watertoren. In 25 jaar heeft Van der Most van een kale toren een interactief gebouw gemaakt, met een draaiend restaurant.

Overname

Het is inmiddels drie jaar geleden dat de overname van het gebouw ter sprake kwam. Aangezien dat vlak voor de coronapandemie gebeurde, besloot de familie Yang om nog even te wachten. Uiteindelijk kocht de familie het gebouw in augustus.

Die zit al langer in de horecawereld. Vijf jaar geleden begon de familie met het exploiteren van allinclusiverestaurant Nieuwe Tijd in Duiven, met plek voor maximaal 600 gasten. Michael vertelt dat hij nu samen met zijn broer Jack de leiding neemt in de watertoren.

Infinity

Er is hard gewerkt de afgelopen maanden. Zo is de openingsdatum van 29 mei gered. Toen is ook de naam veranderd naar Infinity. Michael vertelt dat zij hoopten om eerder open te gaan, maar door de lange levertijd van een aantal materialen moest de opening uitgesteld worden. Zo is er een nieuwe draaideur in het pand en zijn de muren in de lobby weggehaald.

Daarnaast is er in bijna het hele gebouw nieuwe vloerbedekking aangelegd. De zestien kamers in de toren zijn volledig vernieuwd. Maar toch wilden de ondernemers een stukje van de geschiedenis van het gebouw behouden. Daarom zijn de drie ‘typische’ Van der Most-items bij de ingang blijven staan: twee stuurwielen en een zwarte piano. Ook de maritieme bar staat er nog, waar gasten terecht kunnen voor een drankje.

Draaiend restaurant

Op de  bovenste verdieping van de watertoren, boven de bar, zit het restaurant dat langzaam ronddraait tijdens het diner. Gasten kunnen hier een drie- of meergangendiner krijgen, met wild of ossenhaas. Daarnaast wordt er volgens Michael gewerkt met Nederlandse producten die een Oosterse twist krijgen. Voor hem staat kwaliteit voorop en daarmee willen de ondernemers zich dan ook onderscheiden.

Klaar is de familie Yang nog niet. Zij willen naast de visvijver 1100 vierkante meter aanbouwen. Daar wil de familie het restaurant naartoe verplaatsen. “Bovenin de toren willen we een skylounge maken, voor drankjes en kleine hapjes. Over een half jaar komt meer duidelijkheid”, aldus de ondernemers.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.