Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Door Nationale Horecagids / Femke van Arendonk
schedule 4 min
location_on [xx]km
Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling
Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

De arbeidsvoorwaarden hebben zeer waarschijnlijk veel mensen overstag doen gaan om te solliciteren. De nieuwe pannenkoekenbakker bij het eethuis ontvangt een iPhone 16, een ticket naar Málaga, 14 weken vakantie, een tekenbonus van 2.000 euro en een jaarcontract. Toch had Van der Wal niet verwacht dat er zoveel mensen zouden solliciteren.

Woonruimte voor het personeel

Ondernemers op Terschelling kunnen maar moeilijk aan personeel komen en proberen dan ook van alles om potentiële werknemers naar het eiland te krijgen. Woonruimte vinden is het moeilijkst. “Voor personeel dat van de wal komt is dat natuurlijk extra lastig.” Maar Van der Wal heeft één kamer in haar appartement vrij en daar komt binnenkort een tweede kamer bij.

De vacature staat nu ongeveer drie weken online. Nadat Omroep Zilt een video en een artikel plaatste over de vacature, stroomden de sollicitaties binnen. 

Dagje meedraaien tijdens de voorjaarsvakantie

Voor een sollicitatiegesprek hoeft lang niet iedereen naar Terschelling te komen. Van der Wal heeft veel telefonische afspraken ingepland. “Tijdens de voorjaarsvakantie is het wel de bedoeling dat een paar mensen een dagje meedraaien.” 

Ervaring in de keuken

Uit de tweehonderd sollicitanten heeft Van der Wal wel mensen gekozen met ervaring in de keuken. Voordat Oerol van start gaat wil ze de juiste kandidaat in de keuken hebben staan. 

De nieuwe pannenkoekenbakker hoeft niet super veel te kunnen, zolang hij of zij goede pannenkoeken bakt is Van der Wal tevreden. “En als je van hard werken houdt en een positieve instelling hebt, dan moet het helemaal goedkomen.” 

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.