Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Scheveningse Foodhall krijgt vier nieuwe foodconcepten

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Scheveningse Foodhall krijgt vier nieuwe foodconcepten / Foto: Foodhall Scheveningen
De Scheveningse Foodhall krijgt er een aantal nieuwe zaken bij: vier nieuwe keukens komen bijeen in het pand aan de boulevard. Daarnaast is ook het terras vernieuwd. Jie Ling van Foodhall Scheveningen zegt dat zij hiermee mensen de mogelijkheid willen bieden om kennis te maken met verschillende keukens en gerechten, meldt Foodhall Scheveningen.

Er staan verschillende kraampjes met allerlei soorten keukens in de Foodhall. In totaal zijn het er zestien. Mensen die een hapje willen eten hoeven daarvoor niet eens van hun handdoek af: je kan ook bestellen vanaf het strand. 

De nieuwe keukens die openen zijn: Restaurant Playa, Wantsam Roast, Lana’s Kitchen en BOBO.

Caribische smaken

In Restaurant Playa hebben ondernemers Aaron Mills en Kawei Gary Yan de handen ineengeslagen. Zij willen mensen de Caribische en Aziatische smaken laten ontdekken. “We zijn trots op de smaakcombinaties die wij hebben gemaakt en hopen onze gasten mee te nemen op een culinaire reis door onze achtergrond en cultuur”, vertelt Mills. In het restaurant wordt met kip en vis gekookt, zoals de hardloper chicken wings in verschillende bereidingen, met lemon pepper of met roze gekleurde lime spicy mayo.

Wantsam Roast

Het Wantsam Dim Sum restaurant in de Foodhall is uitgebreid met Wantsam Roast. Daar worden Chinese gerechten geserveerd. Na de succesvolle dim sum wil eigenaar Wilson ook de sfeer van Zuid-China naar Scheveningen brengen.

Traditioneel Surinaams

In Lana’s Kitchen kun je terecht voor traditioneel Surinaamse gerechten. Roti, Nasi, saotosoep en broodjes staan hier allemaal op de kaart. “Onze roti is huisgemaakt en slaat goed aan”, zegt eigenaresse Lana. De sfeer in het restaurant is familiaal en ambachtelijk. Er ligt nadruk op persoonlijke aandacht en service.

BOBO

Voor bubble tea kunnen bezoekers van de foodhall nu terecht bij BOBO. De eigenaar noemt het drankje ideaal voor de zomer. “Het is koud, verfrissend, met opties zoals de classic milk tea of fruitige green tea.” De eigenaar zegt dat de drankjes bekend zijn onder jongeren, maar dat ook volwassenen steeds vaker de smaak van bubble tea weten te herkennen.

 

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.