Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Populair Rijssens restaurant Poort van Twente sluit na 34 jaar

Door Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Populair Rijssens restaurant Poort van Twente sluit na 34 jaar
Rijssen is binnenkort een restaurant armer. En niet zomaar een: restaurant Poort van Twente gaat de deuren sluiten. De familie Molenaar runde het restaurant voor meer dan 30 jaar, maar trekt nu de stekker eruit, meldt de Ondernemer. Het lijkt tegenstrijdig, want het restaurant loopt goed. Waarom zijn zij gesloten?

Het nieuws sloeg in als een bom. Links en rechts werd het restaurant overspoeld met steunbetuigingen voor het familiebedrijf. De eigenaar, Henk Molaar, zegt dat het niet gaat om klandizie. Het is simpelweg te lastig voor het restaurant om goed, gekwalificeerd personeel te vinden. “We krijgen de planning niet meer rond. Het gebrek aan personeel doet ons nu de das om”, zegt hij.

Hoewel Henk oorspronkelijk niet uit Rijssen komt, is hij bij praktisch iedereen bekend. De ondernemer begon bij Hotel Koenderink, waar hij ook zijn vrouw Lenie ontmoette. Samen openden zij in 1989 het restaurant aan de Enterstraat.

Gesloten op zondag

Veel mensen uit de regio hebben in het restaurant belangrijke momenten meegemaakt voor hun persoonlijke leven. Daarom keren veel gasten terug. Ze vieren er hun verjaardag of jubileum. Daarnaast kregen zij veel bezoek van gereformeerde gasten. Die stelden het op prijs dat het restaurant, in tegenstelling tot veel andere restaurants, op zondag gesloten was.

Groot personeelstekort

De zaken liepen goed, mensen waren tevreden. Dus waarom sluit het restaurant dan? Zeker aangezien ze nieuwe aanbouw bij de serre hadden gebouwd, wat voorheen diende als luxe rookruimte. En ook na de coronaperiode deed het restaurant goede zaken. Veel gasten zijn daarom erg verbaasd dat het restaurant dicht gaat.

Zonder voldoende goed personeel kan je de gasten niet naar wens bedienen. Het gaat niet om het niet hebben van goed personeel: huishoudelijke hulp Bertine en chef Wolter Snijder gaan dit jaar met pensioen na meer dan 25 jaar bij het restaurant te hebben gewerkt. Het is lastig om dit soort personeel te vervangen. “Zeker sinds de coronapandemie is het pittig om personeel te vinden”, zegt Henk. Hij stelt dat er weinig koks zijn. Die zijn tijdens de pandemie allemaal gestopt en ‘werken liever overdag of zijn nu zzp’er’.

Overname

Mensen die graag nog een hapje willen eten bij Poort van Twente hoeven niet bang te zijn. Tot 27 juli blijft de familie in het restaurant hun gasten bedienen. Op 1 augustus gaat de nieuwe eigenaar het restaurant bestieren. Die maakt er ook een eetgelegenheid van, maar in welke vorm is nog niet bekend. Ook wil de familie Molenaar niet vertellen wie het is. Wel willen zij het personeel en de gasten bedanken voor de mooie tijd. “We hebben van jullie genoten”, zegt Henk.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.