Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Door personeelstekort gaat budgetrestaurant in Apeldoorn op de fles

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Door personeelstekort gaat budgetrestaurant in Apeldoorn op de fles
Er waren geen problemen met de bezoekersaantallen in het restaurant. Ze waren dan ook graag doorgegaan met de werkzaamheden, laten de eigenaren weten. Toch moet het restaurant aan de Marktstraat in Apeldoorn sluiten. Ze kunnen de drukte niet aan met het personeel dat zij hebben. En nieuwe werknemers vinden blijkt een onmogelijk opgave. Daarom sluit het restaurant en komen er woningen in de plaats ervan. Dat meldt de Stentor.

Het was altijd volle bak bij het restaurant. Bedrijfsuitjes en natuurlijk restaurantbezoekjes waren populair in het restaurant. Omdat zij voor een lage prijs ‘lekker en veel’ eten serveren was het ook een belangrijke uitvalsbasis voor familiefeesten.

Eerst begon het restaurant onder de naam Donatello’s, waar Italiaanse gerechten werden geserveerd. Toen de huidige eigenaren Saffet Canel en Mehmet Çig het restaurant overnamen werd het Mediterrance: gerechten uit meerdere landen. Dat was in oktober 2003, weet de eigenaar te vertellen.

Twintig jaar later slaat het noodlot toe voor de ondernemers. Het doek valt door een combinatie van meerdere redenen. Het pand is oud, waardoor de energiekosten erg hoog liggen. Daarnaast vragen de verschillende ruimtes veel onderhoud.

Lockdowns

Het was voornamelijk de coronapandemie die roet in het eten bij Mediterrance gooide. Het restaurant kon tussen de lockdowns door kort open, maar na de laatste restaurantsluitingen was het niet meer gelukt om volledig verder te gaan zoals zij voor de pandemie deden. De voornaamste reden die de eigenaren noemen is het tekort aan personeel.

Woonruimtes

Nu moet het restaurant dus haar deuren sluiten. De toekomst van het pand: woningen. De eigenaren horen veel over het huizentekort. Zo ontstond het idee om het pand om te bouwen naar woonruimtes. Er komen acht studio’s.

Deze woonruimtes komen op de eerste en tweede verdieping van het gebouw. De begane grond wordt gereserveerd voor het andere restaurant van Canel en Çig: Pide & Grill. Het restaurant heeft een volledig Turkse kaart.

Lastige keuze

Het duo verzekert dat het een moeilijke beslissing was om het restaurant te sluiten. Ze hebben er lang over getwijfeld maar moeten toch de keuze maken. Ze zijn blij dat Pide & Grill door kan gaan. Toch stellen de ondernemers dat ze het restaurant open hadden gehouden als ze niet dicht hoefden te gaan. Wel zeggen ze dat ze één ding niet gaan missen: het eten steeds naar boven brengen.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.