Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Na het klokje rond te werken kan Restaurant KITA in Hendrik-Ido-Ambacht weer open

Door Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Na het klokje rond te werken kan Restaurant KITA in Hendrik-Ido-Ambacht weer open
Het kostte flinke inspanning, maar dan heb je ook wat. Vorige maand werd Restaurant KITA in Hendrik-Ido-Ambacht getroffen door een hevige brand die groteschade veroorzaakte. Nu heropent horecamagnaat Bjorn van Dijl het restaurant. Dat heeft Van Dijl goed gedaan: hij opent ook een terras naast het restaurant. Dat is goed nieuws voor de terrasjesbezoekers in het dorp. Dat meldt BN de Stem.

De bouwtekeningen lagen nog op tafel toen het noodlot toesloeg. De restaurants Il Mercato en KITA van Bjorn van Dijl in Hendrik-Ido-Ambacht waren nog maar een paar maanden geopend toen de brand uitbrak in Il Mercato, die oversloeg naar het naastgelegen restaurant van de horecaondernemer. Het beeld zit nog in het geheugen van Van Dijl gegrafeerd. Des te meer vechtlust die bij hem werd aangewakkerd om er weer wat van te maken.

Steentje bijdragen

Dat gold niet alleen voor Van Dijl zelf. Ook zijn vrouw en personeel waren vastberaden om het restaurant snel te heropenen. De ondernemer zegt dat zij ‘dag en nacht’ bezig zijn geweest om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. En dat heeft succes gehad. Het restaurant is inmiddels al een week geopend.

Grondige aanpak

Er is veel gebeurd tijdens de restauratie. Zo zegt Van Dijl dat de banken opnieuw zijn bekleed en dat het plafond opnieuw is gespoten. “Alles is schoongemaakt. De toiletten zijn compleet vervangen, net zoals het afzuigsysteem in de keuken. Het mooiste is het terras dat nu naast het restaurant pronkt.

Opening uitgesteld

In tegenstelling tot KITA, blijft Il Mercato de komende tijd nog gesloten. Dit pand heeft de meeste schade opgelopen na de brand. “Het restaurant is eigenlijk gewoon verloren, klaar. De schade is groot”, aldus Van Dijl. Hij is niet zeker wanneer deze weer open gaat, maar hij verwacht dat het ergens rond juli zal zijn.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.