Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Burgemeester trekt vergunning Tilburgs Michelinrestaurant in

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Burgemeester trekt vergunning Tilburgs Michelinrestaurant in / Foto: "Restaurant Monarh, Tilburg" door Tristan Surtel ( BY-SA 4.0.) https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/?ref=openverse.
Sterrenrestaurant Monarh in Tilburg moet op verzoek van burgemeester Theo Weterings de deuren op slot doen. Uit een onderzoek zou namelijk blijken dat er een aantal zaken niet in de haak zijn in het restaurant. Daarom heeft de gemeente Tilburg het Landelijk Bureau Bibob gevraagd om een screening uit te voeren bij het restaurant. Op basis van de uitkomsten hiervan besluit de burgemeester om de vergunning van het restaurant per direct in te trekken, meldt Omroep Brabant.

Monarh diende een bezwaar in tegen de sluiting van het restaurant, maar deze was tevergeefs. Het restaurant zou volgens Bibob misbruikt worden voor criminele activiteiten. Volgens de politie waren er al eerder, in 2020, signalen dat het bedrijf criminele banden zou hebben. Omdat het Bibob-onderzoek geheim is wordt er niet precies benoemd wat er aan de hand is in het restaurant.

De laatste optie voor Monarh is om naar de rechter te gaan. Dan kan het restaurant proberen om de sluiting ongedaan te maken. Ze krijgen daar zes weken de tijd voor en in die tijd kan het restaurant ook open blijven. De advocaat van het restaurant weet al vrijwel zeker dat de rechter zal worden ingeschakeld.

Dinerende ambtenaren

Tegenstrijdig is dat vorig jaar een aantal ambtenaren van de gemeente Tilburg nog gezellig hebben gegeten bij het restaurant volgens de advocaat van de restauranteigenaar. Dat terwijl de burgemeester Monarh nu het restaurant wil sluiten. Die zegt op zijn beurt dat hij niet wist dat ambtenaren bij Monarh hebben gegeten en wil niet verder hierop reageren via de media.

Overname

In het restaurant zijn chef-kok Paul Kappé en zijn broer Ralph aan het roer. Afgelopen maand werd het restaurant opnieuw beloond met een Michelinster, die zij sinds 2018 hebben. De chef-kok wil niet reageren op de beslissing van de burgemeester maar kan wel bevestigen dat hij en zijn broer het restaurant willen kopen. Eén van de problemen in het restaurant zou vermoedelijk gaan over de horecavergunningen. Met een overname is dat probleem in ieder geval al opgelost.

De sluiting was al eerder aangekondigd, in 2021. Toen zij Kappé al dat de sluiting hem zwaar op de maag ligt. Daarnaast stelt hij dat het restaurant flinke imagoschade heeft opgelopen, ‘terwijl het onderzoek niet om ons draait’.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.