Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit restaurant heeft maar liefst 172(!) kroonluchters

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Dit restaurant heeft maar liefst 172(!) kroonluchters
Je leest het goed, in dit restaurant hangen echt meer dan 170 kroonluchters aan het plafond. Dolle Diva in Amersfoort heeft flink uitgepakt. Boven de bar hangt ook nog eens een schilderij van Banksy, een zeer bekende Britse graffitikunstenaar. Als je hier binnenstapt denk je direct: dit moet ik filmen. Dat meldt de Ondernemer.

Het is een groot contrast met de horecazaak die voorheen in het pand aan de Amersfoortse Groenmarkt zat. Voorheen was dat café ’t Nonnetje, een bruin café waar op gezette tijden de toppers van de Nederlandse jazz kwamen optreden en waar festival Flirting With The Blues zijn beroemde afterparties hield.

De horeca in het pand heeft een 180-graden ommezwaai gemaakt. Drie jaar na de sluiting van ’t Nonnetje opent Dolle Diva: een over the top bar waar je oesters kunt eten en die vervolgens wegspoelt met daverende cocktails.

Filmen

De eigenaar van Dolle Diva is Luc Dielissen. Hij is de eigenaar van twee restaurants in Harderwijk en aan de Groenmarkt, onder de naam Dikke Dirck. Hij geeft aan dat mensen vaak gelijk hun telefoon pakken om Dolle Diva te filmen. “Mijn vader zei altijd: ‘Als dat gebeurt, zit je goed’.” Nadat hij de Dikke Dircks had opgezet, verlangde de horecaondernemer naar meer. Toen ’t Nonnetje ging sluiten, zag hij daar een mooie kans. Die heeft hij met beide handen aangenomen.

Inspiratie

Hoe kom je nou op zo’n extravagant interieur? Volgens Luc kwam de inspiratie voort uit een bezoek aan Londen. Hij vertelt dat hij daar met de familie naartoe ging voor een vakantie. De ondernemer stelt dat ze in Londen altijd voorlopen op het gebied van interieur en ontwerp. Daar heeft de ondernemer rondgelopen en genoteerd wat hem opviel. Zo is uiteindelijk het ontwerp tot stand gekomen.

In het restaurant kookt chef-kok Mark van Beugen. Hij staat ook in de Dikke Dircks achter de pannen. De gerechten hebben voornamelijk Aziatische invloeden, zoals black cod met miso, risotto met shiitake en er wordt ook sushi geserveerd. Daarvoor is een speciale sushimeester ingevlogen. Maar in de basis komt het in Dolle Diva neer op kleine gerechtjes en de chef noemt het meer een ‘fusion-keuken’.

Wow-factor

Natuurlijk kunnen gasten hier ook een drankje drinken. Maar een gewoon biertje of spa rood zul je niet op de kaart vinden. Op de kaart vind je dranken zoals cocktails en mixdranken. Geen Hertog Jan maar een Red Panther Pornstar of een Pink Diva. Volgens Luc is Amersfoort klaar voor een zaak als Dolle Diva. “We zijn een stad van 160.000 inwoners. Op dit moment vluchten Amersfoorters de stad uit als ze wat willen beleven. Wij willen hier een wow-factor creëren.”

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.