Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit fine dining-restaurant is in het weekend gesloten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Dit fine dining-restaurant is in het weekend gesloten
Ze hebben het al een tijdje geleden ingevoerd, sinds januari van dit jaar. Restaurant Doyy in Eindhoven is sindsdien elk weekend gesloten. De eigenaar van het restaurant, Yavuz Yildirim, geeft aan dat hij daardoor binnen een maand al twee nieuwe collega’s had. Hij verwacht dat er meer zullen volgen, meldt de Ondernemer.

In restaurant Doyy aan de Hoogstraat in Eindhoven werkt Yavuz met een jong team. Die willen in het weekend natuurlijk graag op stap, waardoor hij moeite had om het rooster rond te krijgen. Zo begon hij met het sluiten van het weekend tijdens de weekenden. De ondernemer geeft aan dat zijn gasten gewoon blijven komen. “Die passen zich aan onze openingstijden aan”, zegt hij tegen de Ondernemer.

Hij verwacht dat er meer restaurants zullen zijn die zijn voorbeeld gaan volgen. Hij denkt dat je niet meer de baas bent als eigenaar van een restaurant en dat uiteindelijk het personeel de gang van zaken bepaalt. Hij stelt dat horecamedewerkers waarschijnlijk wel zullen horen van de openingstijden in Doyy en verwacht dat zij hun bazen hetzelfde gaan vragen.

Evenement

Er zit nog een voordeel aan het sluiten in de weekenden, althans voor Doyy. Ze gaan een keer per maand open voor private dining. Dan wordt het restaurant afgehuurd door gasten die zelf bepalen moet hoeveel zij komen. Ze werken dus nog hoogstens een keer per maand in het weekend. Yavuz geeft aan dat zij laatst op een zaterdag een walking dinner hebben opgezet bij iemand thuis. Hij stelt dat dit alleen mogelijk is omdat zij in het weekend gesloten zijn.

Voorheen was het restaurant open van dinsdag tot en met zaterdag. Nu van maandag tot en met vrijdag. Er wordt ook een dienst meer gedraaid. Maar  daar hebben de werknemers geen probleem mee. Zij vinden het volgens Yavuz erg prettig om de weekenden vrij te hebben. Die hoeven nu niet telkens elk feestje af te zeggen.

Vol restaurant

Ondanks het feit dat het restaurant op zaterdag niet meer open is, mist Yavuz deze omzet niet. Hij geeft het voorbeeld van een man die een reservering wou maken voor een vrijdag. Die zat toen helemaal vol, net zoals de zaterdag. Toen besloot de man om op een woensdag te komen. Dat is het moraal van het verhaal volgens Yavuz. Mensen komen ook buiten het weekend als ze graag willen komen.

Yavuz zorgde er wel voor dat hij de nieuwe openingstijden goed had voorbereid. Zo waren er geen reserveringen die moesten worden verplaats en ze leggen de gasten uit waarom ze de keuze maken.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.