Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deelnemers van dagbesteding aan de slag bij restaurant van The Vineyard

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Deelnemers van dagbesteding aan de slag bij restaurant van The Vineyard
In het voormalige themapark De Westlandse Druif in Monster gaan aankomende woensdag de deuren open van het restaurant in The Vineyard open. Vorig jaar in november kon Westland al even kennismaken met het nieuwe restaurant, tijdens het Proef & Zie evenement. Mensen van Adore Dagbesteding gaan hier meehelpen in de bediening, meldt het AD.

Rick Vermeer van The Vineyard is al sinds oktober 2021 druk met de verbouwing van het paviljoen in het voormalige themapark. Hij wil invulling geven aan vier bouwstenen: samen eten, samen groeien, samen spelen en samen werken. Woensdag gaat het restaurant open, van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Gasten kunnen hier terecht voor een lunch of borrel, en kunnen ook een drankje doen aan de bar.

Westlandse ingrediënten

In de keuken van het restaurant wordt het liefst gekookt met Westlandse producten. The Vineyard heeft een samenwerking met zorgbakkerij Het Blauwe Hek en met lokale kwekers. Daarnaast is er dus de samenwerking met Adore Dagbesteding. Daar worden mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking begeleid. Zij kunnen aan de slag in de bediening van het restaurant. Daarnaast hebben zij ook vast personeel in dienst.

Druiven

De vrijwilligers van de druiventeelt zijn weer begonnen met het nieuwe teeltseizoen. De zeven druivenserres in het voormalige themapark worden weer in stelling gebracht om het komende seizoen de druivensoorten Frankethaler, Muskaat en Alicante druiven te verbouwen.

Stichting The Vineyard

De ondernemers die het voormalige themapark hebben gekocht zijn van Stichting The Vineyard, een groep christelijke ondernemers. Zij hebben naast het themapark allemaal een eigen kerk, dus worden er geen kerkdiensten gehouden in The Vineyard. Wel is het restaurant daarom op zondag gesloten.

Eén van de initiatiefnemers is Johan van Antwerpen. Hij groeide op in Monster en heeft het themapark vroeger gebouwd zien worden. Toen had hij er niet zo veel mee, tot Van Antwerpen hoorde dat het te koop kwam te staan.

Ontmoeting

Sindsdien heeft de druiventuin de gedachtes van de ondernemer niet meer losgelaten. Er ontstond onder het motto van verbinding een plan voor horeca, evenementen, vergaderzalen en flexplekken. De Stichting Vastgoed De Westlandse Druif koos uiteindelijk voor het maatschappelijke concept van The Vineyard.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.