Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sterverlies Pure C: 'Geen seconde twijfel over toekomst van Pure C'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Sterverlies Pure C: “Geen seconde twijfel over toekomst van Pure C” / "Syrco Bakker - Zealand oyster, dune grass, foie gras" door loustejskal.com (CC BY 2.0) https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/?ref=openverse.
Maandag heeft Restaurant Pure C uit Cadzand te maken gekregen met het nieuwe internationale beleid van de Michelin Gids. Op het moment dat een chef wisselt van restaurant, verliest de zaak ook direct zijn sterren. Dat is precies wat er gebeurde bij Pure C. Na de aankondiging van chef-kok Syrco Bakker dat hij een eigen restaurant gaat openen, verliest Pure C tijdens de Sterrenceremonie in het DeLaMar Theater in Amsterrdam beide sterren. Op de website meldt het restaurant dat zij niet vrezen voor de toekomst van het restaurant en dat het niets te maken heeft met de kwaliteit. 

Dat maakt dat Pure C niet meer te vinden is in de Michelin Gids van 2023. De hernieuwde procedure maakt dat restaurants automatisch worden uitgeschreven als zij een nieuwe chef krijgen. Die mag het komende jaar bewijzen of hij of zij het waard is om ook een Ster te mogen ontvangen.

Opnieuw uitvinden

Sergio Herman (eigenaar Pure C): “Michelinsterren zullen in ons vak altijd belangrijk zijn en blijven, als ik zie hoeveel jong talent vandaag straalt op het podium kan ik alleen maar trots en blij zijn. Ik ken het gevoel nog goed, 1, 2 of 3 sterren zelfs. Het maakt je trots en geeft een team vleugels. Pure C opnieuw uitvinden is al meer dan een half jaar geleden begonnen toen Syrco zijn afscheid, na een fantastische samenwerking van 12 jaar, heeft aangekondigd. Vandaag is het voor ons en onze gasten wellicht onbegrijpelijk dat we ons opnieuw moeten presenteren. Maar ik durf oprecht te zeggen dat kwaliteit altijd zegeviert. Waar het eb is, komt altijd weer vloed.”

Verder geeft Herman aan dat hij met Jeffrey Laarberg als chef-kok, maître Gilo de Cooman en sommelier Tim Theuns geen seconde twijfelt aan de toekomst van Restaurant Pure C.

Afscheid Syrco

Aankomende zaterdag is het afscheid van Syrco. Deze week staat dan ook in het teken van een 4 hands-menu waarbij Syrco zijn Pure C klassiekers kookt en Herman samen met Jeffrey de nieuwe toekomstvisie van het restaurant laat proeven aan een select aantal vaste gasten.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.