De Librije houdt drie sterren, eerste ster voor Brass Boer Thuis
In het juryrapport over Brass Boer Thuis schrijven de inspecteurs: “Thuiskomen. Het is een term die vaak vernoemd wordt door restaurants, maar hier is het écht van toepassing.” Volgens de inspecteurs aarzelen chef Lars Aukema niet om ‘krachtig uit de hoek te komen’ en ‘slaan smaak en textuur met een vuist op de tafel’.
Het restaurant heeft meerdere vestigingen, op Bonaire en Curaçao. Brass Boer Thuis opende haar deuren in 2019 in Zwolle aan de Nieuwe Markt. De eigenaren, Jonnie en Thérèse Boer, zetten daar een sterk team neer. In de keuken wordt met Zwolse producten gekookt, vaak op een houtvuur en dat alles in een ‘ongedwongen sfeer’. En het restaurant is beloond.
Maar er valt meer te vieren dan alleen de eerste ster van Brass Boer Thuis. Ook heeft De Librije wederom haar drie sterren weten te behouden, wat Jonnie en Thérèse al sinds 2004 doen. Daarnaast houdt het restaurant ook haar Groene Ster. En het houdt niet op, want hun Oriëntaalse restaurant Bar Senang, eveneens in Zwolle, heeft ook een onderscheiding gekregen: de Bib Gourmand.
Door: Nationale Horecagids