Gasten helpen kippen slachten in restaurant Upstick
Het concept gaat op 5 mei van start. Gasten houden zelf hun kip vast, helpen bij de slacht en plukken de veren van het beestje. Volgens Alblas ontdekken gasten bij het plukken de kip zoals die in de supermarkt ligt. ‘Je hebt een levend dier vastgehouden en opeens is het een stuk vlees.” Hij stelt dat het eigenlijk niet meer houdbaar is om ieder jaar 500 miljoen kippen te slachten in Nederland. En daarom wil hij op deze manier de discussie aangaan of vleesgebruik in Nederland.
NVWA
Voorgerechten in Upstick zijn gemaakt van ingredienten die kippen graag eten, waaronder insecten. Blijft er iets over, dan krijgen de levende kippen bij het restaurant dat opgediend. Het hoofd van de kip mogen gasten er volgens de wet niet vanaf snijden, maar de overige activiteiten zijn volgens een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wel toegestaan.
Upstick in Schaarsbergen is geopend van 5 mei tot 30 juni.
Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky