Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

La Nostra Gigi van Benjamin van Roekel opent in de Pijp in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
La Nostra Gigi van Benjamin van Roekel opent in de Pijp in Amsterdam
Ondernemer Benjamin van Roekel heeft zijn eigen restaurant geopend aan het Marie Heinekenplein in de Pijp: La Nostra Gigi. In het restaurant hanteert Van Roekel een shared diningconcept met Italiaanse gerechten. Ook kunnen gasten aan de bar of op de lounge plaatsnemen voor een drankje met hapjes. Will Erens van Too Many Agencies heeft het kleurrijke uiterlijk van het restaurant gerealiseerd in samenwerking met Goesten & Goesten. Dat meldt Entree Magazine.

Van Roekel geeft aan dat hij graag een duidelijk concept wil neerzetten waarin gasten zich thuis voelen. Hij wil een plek creëren waar men ‘elke dag van de week terechtkunnen voor een gezellige ervaring’. Benjamin werkt inmiddels al acht jaar in de horeca en heeft met succes verschillende restaurants in binnen- en buitenland gerund. De ondernemer werkt sinds 2020 in Amsterdam en gaat daar nu ook zijn eigen restaurantconcept openen.

Interieur

Interieurontwerper Will Erens is verantwoordelijk voor het ontwerp van de binnenkant van het restaurant. De ontwerper heeft met een ‘eclectisch Italiaanse seventies dolce vita’-ontwerp geprobeerd het Italiaanse karakter van het restaurant extra te benadrukken. Hij koos voor een weelderig karakter met veel kleuren en een uitgesproken interieur.

Dit deed hij in samenwerking met Goesten & Goesten, een meubelbedrijf dat zich specialiseert in gebruikt en nieuw meubilair. De eigenaresse, Monique Goesten, geeft aan dat zij een combinatie van nieuwe en gebruikte meubels gebruiken. De granieten tafelbladen zijn bijvoorbeeld hergebruikt, net zoals de chesterfieldbank van zes meter lang. Goesten zegt dat het terras wel helemaal nieuw is, evenals de barkrukken en verschillende andere meubelstukken.

Livemuziek

Elke zondag kunnen de gasten van La Nostra Gigi genieten van livemuziek met wisselende artiesten. Door het jaar heen zullen er ook thema-avonden worden gehouden, zoals champagnefeesten in de zomer, enge events in de herfst en galafeesten in de winter.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.