Restaurant Sukerieje heropent in Zwolle
Martijn Kuik is sinds 2018 de chef van Sukerieje. Hij is blij en dankbaar dat hij en mede-eigenaar Yannick Roodhof kregen om de exploitatie over te nemen. Martijn: “Yannick heeft destijds de eerste twee jaar als souschef restaurant Sukade opgebouwd en is nu alweer geruime tijd werkzaam bij Sukerieje. We zien de kans die we kregen om de zaak zelf te runnen als een waardering voor onze inzet.”
Yannick heeft tijdens en na zijn koksopleiding aan de Cas Spijkers Academie onder meer gewerkt bij restaurant De Lindehof gewerkt en bij Niven in Rijswijk. Yannick: “Behalve de locatie verandert er voor de vaste gasten weinig. Net als in Dalfsen staat ambacht, kwaliteit en koken met de seizoenen voorop. We koken creatief, met veel aandacht voor het Nederlandse product en met liefde voor groente. Ook nemen we de naam Sukerieje mee naar Zwolle, omdat dit inmiddels een gevestigde naam is geworden, die staat voor goed eten, kwaliteit en verfijndheid.”
Keuken en chef’s table
De muren en het plafond werden in lichte kleuren geverfd, met als resultaat een fris en licht restaurant met een warme, intieme sfeer. Historische elementen als het balkenplafond en een opengewerkte stenen muur contrasteren mooi met de zachte stoffen van de stoelen en de houtkleurige tafels. Bij de open keuken – waar met inductie wordt gekookt – staat een chef’s table van maximaal acht personen.
Martijn Kuik: “Voordeel van deze keuken is dat we als koks meer contact hebben met onze gasten dan we in Dalfsen hadden. Ze zien ons niet alleen aan het werk, maar we komen ook regelmatig aan tafel om gerechten uit te serveren en toe te lichten. We zijn nu een maand open en de reacties zijn super positief. Er is een mooie mix van gasten die we al uit Dalfsen kennen en nieuwe gasten. De keuze om naar Zwolle te gaan blijkt een schot in de roos en hebben we veel vertrouwen in de toekomst.”
Door: Nationale Horecagids