Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Chef Edwin Vinke gaat samen met zijn zoon koken in de Kromme Watergang

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Chef Edwin Vinke gaat samen met zijn zoon koken in de Kromme Watergang
Het gebouw waar voorheen een kleuterschool in Hoofdplaat zat is volledig eigenhandig verbouwd tot restaurant. Daar zit nu Restaurant De Kromme Watergang van sterrenchef Edwin Vinke. De afgelopen vijf jaar is de chef druk bezig geweest om zijn zoon, Tom Vinke, op te leiden tot volwaardig compagnon. Daarvoor heeft Tom al ruime ervaring opgedaan bij topzaken zoals Parkheuvel (2 sterren), De Groene Lantaarn (2 sterren) en in het buitenland bij The House in Cliff House Hotel (1 ster). Nu gaan vader en zoon samen achter de pannen staan in De Kromme Watergang, meldt Lekker.

Edwin en zijn vrouw Blanche denken nog niet aan stoppen, maar wel aan de toekomst. Zij willen graag dat het restaurant dat zij hebben neergezet in de familie blijft en doorgaat met bestaan nadat zij er mee stoppen. “Wat is er dan mooier wanneer je eigen zoon hetzelfde Zeeuwse culinaire DNA heeft en de ambitie uitspreekt het restaurant over te willen nemen?”

Zodoende is Tom de afgelopen vijf jaar klaargestoomd om volwaardig mee te draaien als mede-eigenaar en chef. Hij zal in de toekomst ook ondersteuning krijgen, maar op de lange termijn wil hij het natuurlijk zelfstandig doen, stelt Edwin. Hiermee is volgens hem de toekomst van De Kromme Watergang gewaarborgd.

Samen in de keuken

De komende jaren gaan Tom en Edwin samen in de keuken van het restaurant staan. Tom krijgt de leiding over het keukenpersoneel en Edwin en hij gaan samen gerechten ontwikkelen.

Tom noemt het ‘magisch’ om dit samen met zijn vader te kunnen doen. Hij geeft aan dat zijn vader hem altijd in deze wereld heeft meegenomen en dat hij daardoor zijn liefde voor de Zeeuwse regionale producten heeft gevonden.

Ter viering is er de komende tijd een jubileummenu te krijgen in het restaurant. Deze staat volledig in het teken van het samenbrengen van de ervaring en creativiteit van vader en zoon in één menu.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.