Chef Edwin Vinke gaat samen met zijn zoon koken in de Kromme Watergang
Edwin en zijn vrouw Blanche denken nog niet aan stoppen, maar wel aan de toekomst. Zij willen graag dat het restaurant dat zij hebben neergezet in de familie blijft en doorgaat met bestaan nadat zij er mee stoppen. “Wat is er dan mooier wanneer je eigen zoon hetzelfde Zeeuwse culinaire DNA heeft en de ambitie uitspreekt het restaurant over te willen nemen?”
Zodoende is Tom de afgelopen vijf jaar klaargestoomd om volwaardig mee te draaien als mede-eigenaar en chef. Hij zal in de toekomst ook ondersteuning krijgen, maar op de lange termijn wil hij het natuurlijk zelfstandig doen, stelt Edwin. Hiermee is volgens hem de toekomst van De Kromme Watergang gewaarborgd.
Samen in de keuken
De komende jaren gaan Tom en Edwin samen in de keuken van het restaurant staan. Tom krijgt de leiding over het keukenpersoneel en Edwin en hij gaan samen gerechten ontwikkelen.
Tom noemt het ‘magisch’ om dit samen met zijn vader te kunnen doen. Hij geeft aan dat zijn vader hem altijd in deze wereld heeft meegenomen en dat hij daardoor zijn liefde voor de Zeeuwse regionale producten heeft gevonden.
Ter viering is er de komende tijd een jubileummenu te krijgen in het restaurant. Deze staat volledig in het teken van het samenbrengen van de ervaring en creativiteit van vader en zoon in één menu.
Door: Nationale Horecagids