Situatie Emmer restaurant De Drommedaar ‘uitzichtloos’ en sluit per direct
Het pand aan de Hoofdstraat dient al voor vele jaren als horecagelegenheid. Zo heeft het voor lange tijd de eetgelegenheid bij de oude dierentuin. Vervolgens werd het een pannenkoekenrestaurant, tot deze in 2012 afbrandde. Het pand fungeerde tot 2015, het jaar dat de dierentuin sloot, als kantoorruimte.
In december 2018 kwam Van Liere aan het roer te staan. Hij opende De Drommedaar, een restaurant en wijnbar. Na een paar jaar, in 2021, kreeg het restaurant een onderscheiding van Michelin en kreeg een plekje in hun ‘selectie’. Dit is een eervolle onderscheiding van de bandenmaker en betekent dat de inspecteurs het restaurant waarderen.
Opdoeken
Ondanks deze onderscheiding en de geschiedenis van het pand heeft de ondernemer toch het besluit genomen om te stoppen met de zaak. In een verklaring geeft Van Liere aan dat het begon als een groot avontuur maar eindigde in een rit die niet meer stuurbaar was: “Helaas heb ik daarom aan de noodrem moeten trekken. Coronasluitingen, personele tekorten in de horeca, kostenstijgingen en een energiecrisis die ons allen raakt maar bovenal mijn gezondheid die te wensen overlaat. Het werd uitzichtloos.”
Daarom zocht de eigenaar van het restaurant de afgelopen maanden naar een nieuwe uitbater. “Er was dan een ook een overeenkomst met een gerenommeerde partner die een soortgelijke formule zou voeren in De Drommedaar. Helaas is afgelopen week gebleken dat de verkoop toch geen doorgang kan hebben.” Daarom heeft hij noodgedwongen het restaurant per direct gesloten.
Door: Nationale Horecagids