Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ontwerper Piet Hein Eek maakt doorstart met zijn restaurant in Eindhoven

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Ontwerper Piet Hein Eek maakt doorstart met zijn restaurant in Eindhoven
Na de aankondiging dat het restaurant van ontwerper Piet Hein Eek failliet is gegaan, laat de ontwerper weten dat hij toch zelf een doorstart gaat maken met zijn restaurant en hotel op Strijp-R in Eindhoven. Daarbij geeft hij aan dat hij nieuw keukenpersoneel heeft: Eek gaat samen met vrienden voor zijn gasten koken, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

De ontwerper en curator Jeroen Tulfer hebben samen de beslissing gemaakt voor de doorstart. Volgens de curator was dit de oplossing die ‘de minste schade veroorzaakt’ en de meest ideale oplossing biedt.

Faillissement

Bijna twee weken geleden kondigde de ontwerper uit Eindhoven aan dat zijn hotel en restaurant in Strijp-R failliet zijn verklaard. Nadat hij zijn boekhouding goed ging doorspitten kwam Piet Hein tot de conclusie dat het horecabedrijf niet meer te redden was. Eek had een grote schuld opgebouwd in de coronaperiode en deze kon hij niet wegwerken. Daarnaast gaf de ontwerper toen aan dat hij geen vertrouwen had op verbetering van de situatie.

Toch gaat hij een doorstart maken met zijn horecazaken. Daarvoor heeft hij een groot deel van het personeel een nieuw contract aangeboden. Daarnaast wil Eek de schulden die hij bij leveranciers open heeft staan betalen. De schulden die openstaan bij de Belastingdienst en het UWV worden nog niet afgelost.

Doorstart

Afgelopen donderdag kreeg het personeel te horen dat het restaurant en hotel een doorstart gaan maken. Hij heeft zestien van de 23 mensen een nieuw contract aangeboden. Eek verwacht dat op zijn minst tien mensen zullen blijven. Hij moet wel nog een nieuwe chef vinden.

De ontwerper zegt dat hij veel reacties binnen had gekregen na de aankondiging. Die hebben hem weer het vertrouwen gegeven om door te gaan met het restaurant.

Zelf koken

Totdat Piet Hein een nieuwe chef-kok heeft gevonden, duikt de ontwerper zelf in de keuken. Daar gaat hij samen met vrienden koken voor zijn gasten. Hij geeft aan dat hij het leuk vindt om te koken en dat hij ‘er al jaren aan denkt om het zelf te doen’.

Het doel van Eek is om het restaurant in de zomer te heropenen. Hij zegt tegen het AD dat er een hoop paniek uitbreekt na een faillissement. Daarentegen is het volgens hem ook weer een kans om ‘alle ellende af te sluiten en door te gaan’. Piet Hein noemt het inspirerend en stelt dat zij weer een perspectief hebben.

Interesse in overname

Volgens de curator waren er wel belangstellenden om de horeca in het pand over te nemen. Of die belangstellenden goed zouden passen in het designcomplex is niet bekeken: zo ver kwam het niet. Tulfer geeft wel aan dat er nog steeds een mogelijkheid is dat er een andere uitbater komt.

Tulfer geeft aan dat hij vertrouwen heeft in de doorstart van het restaurant en hotel. Daarom heeft hij eraan meegewerkt, stelt hij. “Als het geen kans van slagen heeft en het risico bestaat dat er nieuwe schulden ontstaan kan ik dat ook weigeren.”

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.