Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant verhuist van Dalfsen naar Zwolle voor bruisende culinaire sector

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Restaurant verhuist van Dalfsen naar Zwolle voor bruisende culinaire sector
Restaurant Sukerieje gaat in maart verhuizen. Momenteel is het restaurant gevestigd in De Witte Villa in Dalfsen en verhuist naar het Rodetorenplein in Zwolle. Nu staat daar restaurant Bokkers te Buiten. Dit meldt de Stentor.

Het fine dining restaurant is het kleine broertje van restaurant Sukade in Meppel. In Sukerieje wordt gekookt met ‘liefde voor groente’. Bianca Henken-Meppelink is de eigenaresse van beide restaurants. Ze geeft aan dat zij in het nieuwe Sukerieje ook met vlees en vis gekookt wordt, ‘als supplement’.

Het restaurant opende haar deuren in 2018, waarna de Stentor concludeerde dat het een ‘culinaire parel van het oosten’ is. Na een paar jaar neemt het restaurant afscheid van de Witte Villa aan de Vecht. Dit was ooit een directeurswoning van de nabijgelegen cichoreifabriek. Vlak voor het begin van de 20 eeuw fuseerde de fabriek met de branderij uit Winterwijk. Zo ontstond de naam Sukerieje. De naam van het restaurant verhuist mee. De chefs Martijn Kuik en Yannick Roodhof vinden dat de naam kwaliteit en verfijndheid uitstraalt. Het restaurant staat vermeld in de Michelingids, Gault&Millau en in de Lekker500.

Bruisend Zwolle

In Zwolle gaan de chefs de zaak in het Hopmanshuis overnemen, met het terras aan het Rodetorenplein. Henken-Meppelink vertelt tegen de Stentor dat zij dit graag zelf doen en dat zij veel vertrouwen in hun heeft. “Ze hebben hun huidige goede reputatie voor elkaar gekookt.” Het restaurant in Dalfsen is namelijk bekroond met 14 punten en 2 koksmutsen in de restaurantgids Gault&Millau. Ze stelt dat dit iets is waarmee je aan kan komen in Zwolle.

De eigenaresse geeft aan dat het idee om te verhuizen naar Zwolle al langere tijd op tafel lag. Ze geeft aan dat het een culinaire hotspot is waar veel gebeurd. Zij wil daar deel van uit gaan maken en zich volledig focussen op fine dining. “In de zomer in Dalfsen heb je veel fietsers en is het ook een kwestie van kroketjes verkopen.”

Toekomst Witte Villa

Dalfsenaren hoeven zich geen zorgen te maken over leegstand van de Witte Villa. De eigenaar van restaurant De Fabriek, Moes Hartman, gaat daar binnenkort de deuren van zijn restaurant openen. Hij geeft aan dat hij de naam nog niet gaat verklappen, maar wel kan zeggen dat de locatie zich gaat richten op shared dining, met ‘bijzondere vleesgerechten en kaasfondue’.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.