Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Café De Groene Weide op Terschelling van zanger Hessel te koop voor bijna 1,7 miljoen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Café De Groene Weide op Terschelling van zanger Hessel te koop voor bijna 1,7 miljoen
Na meer dan 50 jaar is zanger Hessel een begrip geworden op het Waddeneiland. Nu wil hij genieten van zijn pensioen en zet zijn café en restaurant De Groene Weide te koop. De vraagprijs: bijna 1,7 miljoen euro. Dit meldt de Telegraaf.

Hij is niet alleen zanger, maar ook gitarist en kastelein van café en restaurant De Groene Weide. Hessel van der Kooij heeft de afgelopen 25 jaar achter de bar in het café op Terschelling gestaan. Daar vormde hij zowel voor als achter de bar een duo met zijn dochter. Afgelopen week kondigde Hessel aan dat hij het café gaat verkopen. Hij zegt dat hij geen zin heeft om ‘als een hijgend fossiel langzaam af te branden op het podium’.

Het was november toen zanger Hessel stopte met zijn optredens. Hij heeft altijd actief opgetreden. “Ik heb uitgerekend dat ik 12.887 keer heb opgetreden”, zegt hij. Dit getal heeft hij bereikt door elke week vijf dagen op te treden. 280 dagen per jaar. De platenbaas gaat het record aanvragen bij het Guinness Book. Hessel geeft aan dat hij altijd heeft genoten van het optreden. Ook in deze hoeveelheid.

20.000 gulden

Vijftig jaar geleden nam Van der Kooij het café op Terschelling over. Daar was toen niet veel te beleven, met een stuk of vier gasten per dag. De zanger zegt dat hij het eerste jaar iets meer dan 20.000 gulden omzet draaide. In het tweede jaar was het al 180.000. Daar heeft Hessel een verklaring voor.

Op een dag pakte hij zijn gitaar en begon aan de bar te gaan spelen. Dat bleek goed in de smaak te vallen. Hij vertelt aan de Telegraaf dat hij veel van The Dubliners, Don McLean en The Birds speelde. Daarbij was doorbreken nooit zijn doel. De zanger wou enkel een leuke sfeer creeren in het café. “Mensen moesten een gezellig avond uit krijgen. En dat is wel gelukt”, zegt Hessel.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.