Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Utrechts restaurant geeft toe aan protesten en serveert geen foie gras meer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Utrechts restaurant geeft toe aan protesten en haalt foie gras van het menu
Bij restaurant Bistronome Des Arts in Utrecht kan je nu geen foie gras meer bestellen. De afgelopen maand hebben protesten plaatsgevonden voor het restaurant tegen het gebruik van foie gras, vervette ganzenlever. Na deze protesten heeft de eigenaresse van het restaurant besloten om het item van het menu te halen. De eigenaresse geeft aan dat zij zich onveilig voelt en in de steek is gelaten door de gemeente en de politie. Dit meldt RTL Nieuws. 

Na oproepen van protestgroep Active for Justice om foie gras van het menu te halen is de actiegroep gaan protesteren voor de deur van het restaurant. Dit is de afgelopen maand twee keer voorgekomen. De protestanten weigerden te vertrekken tot de ganzenlever van het menu zou worden gehaald.

Twee van de protestanten hadden zich vastgeketend aan het restaurant en moesten losgeknipt worden door de politie. Uiteindelijk zijn zes activisten aangehouden omdat zij het restaurant niet wouden verlaten.

Daarnaast raakte een gast gewond aan zijn been tijdens de actie. De folders die de demonstranten hadden uitgedeeld lagen op de grond, waar de gast over uitgleed. Die is daarna naar het ziekenhuis vervoerd.

De maat is vol

Afgelopen weekend is wederom geprotesteerd voor het restaurant. Toen was de maat vol voor de eigenaresse. Die geeft aan dat zij zelf bepaalt wat zij op het menu zet in haar restaurant. Ze voelt zich in de steek gelaten door de autoriteiten. Daarnaast gaat zij nu zelf beveiliging regelen voor het restaurant. De demonstraties maken emoties los bij haar. “Ik ben niet meer in staat om goed te werken door alle emoties”, zegt de eigenaresse.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.