Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Aftrap horeca schooljaar ROC Mondriaan met masterclass Pierre Wind

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Aftrap horeca schooljaar ROC Mondriaan met masterclass Pierre Wind
Maandag verzorgde chefkok Pierre Wind een masterclass ‘duurzaamheid’ voor zijn 160 collega’s, de docenten van de horecascholen van ROC Mondriaan in Den Haag Bezuidenhout waar de School voor Horeca en Facilitaire Dienstverlening en de International Hotel & Management School gevestigd zijn. Schooldirecteur Jacqueline van der Zwan (IHMS) legt uit waarom deze masterclass nodig is: ‘’Met deze masterclass van Pierre willen we in één klap alle neuzen de goede kant op krijgen. We zijn als school al langer met duurzaamheid bezig maar we maken er komend schooljaar echt werk van om het integraal ín het curriculum en in de praktijk in te bouwen. Om dat goed te doen hebben we iedereen nodig.’’  Dat meldt ROC Mondriaan.

Bij Invitez van ROC Mondriaan aan de Koningin Marialaan 9 worden het hele jaar heerlijke lunches en diners geserveerd in diverse restaurants. Het komende schooljaar zijn dat voortaan op maandag en dinsdag duurzame lunches en diners, in eerste instantie voor de studenten en docenten om tijdens het diner veel kennis op te doen, later zijn ook de gasten aan de beurt. Duurzaam betekent niet alleen dat alle ingrediënten lokaal en biologisch zijn. De studenten gaan ook duurzaam koken door bijvoorbeeld het energieverlies tíjdens het koken te beperken. Schooldirecteur Brigitte Laukens: ‘Duurzaamheid wordt ook voor het bedrijfsleven een steeds belangrijker aspect omdat steeds meer restaurantbezoekers bewuster kiezen voor een duurzame lunch of diner. Als onderwijs hebben we de verantwoordelijkheid onze studenten op te leiden volgens de nieuwste trends en inzichten.’’

Duurzaamheid

In de bedrijfsvoering heeft ROC Mondriaan al jaren veel aandacht voor duurzaamheid. Zo zijn de gebouwen uitgerust met vele technische toepassingen die het energieverlies beperken en wordt bij voorkeur met duurzame leveranciers gewerkt. Afgelopen jaar is de ‘’club van positieve duurzaamheidsdenkers’’ opgericht. In deze club zit een afvaardiging van directie, College van Bestuur, facilitaire dienst, docenten en ook studenten. Ze bespreken wat er morgen anders kan en moet, welke doelstellingen zij willen bereiken over een jaar én hoe ze dat denken te bereiken.

Door: Nationale Horecagids 

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.