Aftrap horeca schooljaar ROC Mondriaan met masterclass Pierre Wind
Bij Invitez van ROC Mondriaan aan de Koningin Marialaan 9 worden het hele jaar heerlijke lunches en diners geserveerd in diverse restaurants. Het komende schooljaar zijn dat voortaan op maandag en dinsdag duurzame lunches en diners, in eerste instantie voor de studenten en docenten om tijdens het diner veel kennis op te doen, later zijn ook de gasten aan de beurt. Duurzaam betekent niet alleen dat alle ingrediënten lokaal en biologisch zijn. De studenten gaan ook duurzaam koken door bijvoorbeeld het energieverlies tíjdens het koken te beperken. Schooldirecteur Brigitte Laukens: ‘Duurzaamheid wordt ook voor het bedrijfsleven een steeds belangrijker aspect omdat steeds meer restaurantbezoekers bewuster kiezen voor een duurzame lunch of diner. Als onderwijs hebben we de verantwoordelijkheid onze studenten op te leiden volgens de nieuwste trends en inzichten.’’
Duurzaamheid
In de bedrijfsvoering heeft ROC Mondriaan al jaren veel aandacht voor duurzaamheid. Zo zijn de gebouwen uitgerust met vele technische toepassingen die het energieverlies beperken en wordt bij voorkeur met duurzame leveranciers gewerkt. Afgelopen jaar is de ‘’club van positieve duurzaamheidsdenkers’’ opgericht. In deze club zit een afvaardiging van directie, College van Bestuur, facilitaire dienst, docenten en ook studenten. Ze bespreken wat er morgen anders kan en moet, welke doelstellingen zij willen bereiken over een jaar én hoe ze dat denken te bereiken.
Door: Nationale Horecagids