Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca wil geen Franse arbeidsmigranten, want ze zijn geen heropvoedingskamp

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Horeca wil geen Franse arbeidsmigranten, want ze zijn geen heropvoedingskamp
Minister Van Gennip heeft het plan om jonge arbeidsmigranten uit de Franse voorsteden naar Nederland te halen. Het zou een manier zijn om het personeelstekort in de sectoren op te lossen. Diverse Brabantse steden zien niets in het idee. Dit meldt Omroep Brabant.

Ook in de Brabantse horeca is de vraag naar nieuw personeel groot. Veel ondernemers hebben moeite om de zaak draaiende te houden. Toch wil dat niet zeggen dat ze alles maar aanpakken wat hen wordt aangedragen.

Ruud Bakker, voorzitter van de Eindhovense afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ziet niets in het idee om de Franse arbeidsmigranten naar Nederland te halen. Bakker vindt dat het de taak is voor de Franse overheid om de ‘probleemjongeren’ op het rechte pad te brengen en niet voor de Nederlandse horeca.

Het plan van de minister heeft namelijk ook een idealistisch tintje, want werken in ons land zou de Franse jongeren uit de problemen houden. In Frankrijk kampt men met hoge jeugdwerkloosheid, met name in de voorsteden van bijvoorbeeld Parijs.

Heropvoedingskamp

Johan de Vos van KHN Breda vindt dat het belangrijk is om eerst zelf te kijken wat Nederland ‘nog in huis heeft’. Hij benoemt dat hij niet te beroerd is om de jongeren een kans te geven, maar vindt dat hij geen heropvoedingskamp heeft. De Vos vindt dat het een ondoordacht plan is en dat Nederland er ver van weg moet blijven, want ‘de Fransen spreken niet eens Engels’.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.