Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sterrenrestaurant in Etten-Leur sluit noodgedwongen de deuren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Het besluit valt zwaar voor Etten-Leur. Gilbert Sweep spreekt van ‘een amputatie van een stukske Etten-Leur’. Het raakt zijn wijn- en aspergeboerderij De Santspuy. Volgens Sweep is het een eer om aan zo’n restaurant te mogen leveren, maar nu gaan ze dicht
Sterrenrestaurant Tilia in Etten-Leur sluit noodgedwongen de deuren. Carlo Chantrel en Mariëlle Vink hebben dit besluit moeten nemen vanwege personeelstekort. Dit meldt De Ondernemer.

Het besluit valt zwaar voor Etten-Leur. Gilbert Sweep spreekt van ‘een amputatie van een stukske Etten-Leur’. Het raakt zijn wijn- en aspergeboerderij De Santspuy. Volgens Sweep is het een eer om aan zo’n restaurant te mogen leveren, maar nu gaan ze dicht.

Al meer dan dertig jaar levert de aspergeboer de groente aan het sterrenrestaurant. Twee jaar geleden werd de zaak overgenomen door Chantrel en Vink, maar daarvoor was Roland Peijnenburg de eigenaar. De zaak heette destijds nog De Zwaan.

Ludieke acties

Ieder jaar bedacht de voormalige eigenaar van het sterrenrestaurant een nieuwe ludieke manier om het aspergeseizoen in zijn zaak te openen. In 2015 werd een drone ingezet die crashte, waardoor de stunt voor een hoop publiciteit zorgde. Chantrel zette de traditie voort en klom dit jaar in een koets om de asperges van de leverancier naar de zaak te vervoeren.

Michelinster

Sweep had het niet zien aankomen. Zeker niet, omdat de zaak opnieuw een Michelinster behaalde. Ook burgemeester Miranda de Vries en wethouder Ger de Weert zijn aangedaan. Als gemeente is het een trots om een sterrenzaak te hebben en afgelopen week is er nog zo met de eigenaren meegeleefd toen bleek dat de zaak de Michelinster mocht houden.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.