Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dineren tussen de haaien levert horecabaas René Bogaart een ton per week op

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Dineren tussen de haaien levert horecabaas René Bogaart een ton per week op
Met dertien horecazaken in 32 jaar is de Haagse ondernemer René Bogaart geen onbekende in de branche. Zijn nieuwste zaak Pavarotti op Kijkduin is een miljoenenproject waarbij de gasten tussen haaien kunnen dineren. De verwachting is dat het restaurant een ton omzet per week gaat draaien. Dit meldt Quotenet.

De zaak opent vandaag de deuren. Bogaart is nerveus, want het gaat om een ‘serieus groot’ restaurant van 1500m2 en 650 zitplaatsen. In de zaak staat een heuse haaienbak waar de gasten naast kunnen dineren voor 2,50 euro extra.

Dierenbeul met haaien

Afgelopen week werd de horecaondernemer nog weggezet door het AD als de grootste dierenbeul van Nederland, waarna een vrouw bij Bogaart aan de deur riep dat ze de haaien zou gaan bevrijden. De stem van de horecabaas schiet er nog van over. Hij heeft naast zes kinderen ook twintig honden, een huisvarken en vogels thuis. Een dierenbeul is hij zeker niet. Daarnaast zijn de haaien nog geen 55 centimeter groot en komen ze in het ‘grootste horeca-aquarium van heel Europa’ terecht - aldus Bogaart.

Ton omzet per week

De zaak in Kijkduin is een monster, vindt Bogaart. Als het in beweging gezet wordt, gaat het een ton per week aan omzet draaien. In totaal is er vier miljoen euro geïnvesteerd in de zaak: twee uit eigen vermogen, een miljoen door crowdfunding en de rest in de vorm van een lening bij Sligro en Bavaria.

Bogaart’s vrouw wordt naar eigen zeggen wel eens misselijk als hij thuis weer een nieuw project aankondigt. De horecabaas doet het om het spelletje - en dat heeft niets met geld te maken, aldus Bogaart.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.