Bij Proeflokaal De Kroon werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
De eigenaresse begint Proeflokaal De Kroon zodat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een tijdelijke werkplek hebben. Bij de ontbijt- en lunchgelegenheid komt zorg en horeca samen. Voor Meekes-Peterman is dit altijd al een wens geweest. Ze groeide op in het café van haar ouders en bleef dromen over een eigen zaak in de horeca. Tijdens haar opleiding kwam Meekes-Peterman er echter ook achter hoe gaaf het is om in de zorg te werken. Door Proeflokaal De Kroon te openen, kan Meekes-Peterman op beide gebieden haar ei kwijt.
Begeleiding
Werknemers bij het Proeflokaal krijgen begeleiding van Meekes-Peterman bij het werken. Zo leren zij omgaan met het arbeidsritme en de vaardigheden die nodig zijn op sociaal vlak. De werknemers van de zaak hoeven niet per se in de toekomst in de horeca terecht te komen. Bij het Proeflokaal De Kroon ligt de nadruk op het leren hoe het er op het werk aan toe gaat. Het is geen dagbesteding, maar echt werk voor maximaal één jaar. De trajectbegeleiders van HIERzorg begeleiden de werknemers uiteindelijk naar een reguliere baan.
Regulier bruin café
Het Proeflokaal wordt geopend in het café van Meekes-Peterman’s ouders. In de avond en weekenden blijft het een bruine kroeg zoals het altijd is geweest.
Door: Nationale Horecagids / Eline Boer