Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

CNV: rommelige vaccinatiestrategie extra mokerslag economie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De haperende organisatie van het vaccineren tegen het coronavirus brengt een extra klap toe aan de economie. Een half miljoen werkenden voorspelt dit jaar zijn of haar baan te verliezen door het huidige vaccinatiebeleid. Dit stelt vakbond CNV na onderzoek onder 2300 werkenden.

"Een hoog cijfer. 7 procent verwacht in 2021 zijn baan te verliezen. Als we dat omrekenen naar alle werkenden, zijn dat meer dan een half miljoen mensen. Bijna hetzelfde percentage voorspelt dat hun werkgever deze extra klap niet overleeft", aldus CNV-voorzitter aldus Piet Fortuin.

"Nu het vaccineren zo rommelig verloopt, dreigt de coronacrisis een gebed zonder end te worden. Vaccins die slecht worden vervoerd, 90-jarige ouderen die in de kou wachten, de volgordes die steeds worden aangepast, de opmerking van de minister dat eind 2021 waarschijnlijk nog niet iedereen is gevaccineerd. Terwijl snel en doelgericht vaccineren onze enige uitweg uit deze crisis is", zegt Fortuin.

Nieuwe lockdowns

"Hierdoor duurt de coronacrisis nog langer en krijgen we waarschijnlijk nieuwe lockdowns gedurende 2021, nieuwe winkelsluitingen, evenementen die niet doorgaan. Dit leidt tot veel extra werklozen, met name in sectoren die nu al op omvallen staan, zoals de horeca, kappers, evenementensector en retail."

CNV roept de overheid op om de evenementensector massaal in te zetten om het vaccinatiebeleid beter te organiseren. "Hier is nog steeds geen opvolging aan gegeven. Terwijl de evenementensector zelf allang in de startblokken staat. Het is treurig. We roepen de overheid op om de evenementensector vandaag nog in te schakelen. Het zorgt er meteen voor dat de tienduizenden mensen die daar nu hun baan verliezen aan het werk komen."

Door: ANP

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.