Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

5 redenen waarom je over moet gaan op kunststof glazen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km
De overweging tussen het gebruik van glas, plastic of kunststof glazen in de horeca is actueler dan ooit. Veel horecaondernemers zijn deze keuze aan het heroverwegen. Waar glas en plastic in het verleden de vanzelfsprekende keuzes waren, is dit tegenwoordig zeker niet meer het geval. Er zijn immers 5 redenen te benoemen waarom je over moet gaan op kunststof glazen. 

Glas-, plastic of kunststof glazen gebruiken?

Veiligheid, uitstraling, financiën, klantbeleving, duurzaam ondernemen en je marges. Het zijn allemaal criteria die meespelen bij de keuze tussen glas-, plastic of kunststof glazen. De vraag is wat wijsheid is en welke kant de weegschaal zal opslaan.  

Als er gekozen wordt voor glas, ben je bijna verplicht om de keuze te maken voor veiligheidsglas. Veiligheidsoverwegingen spelen hierbij een belangrijke rol. In veel gemeenten is het immers niet toegestaan om met regulier glaswerk naar buiten te gaan, veiligheidsglas wordt op een gereguleerde manier wel toegestaan. Het nadeel van deze optie is wel dat de aanschafprijs van veiligheidsglas erg hoog is.
 
Bij veel festivals, feestweken en andere evenementen worden plastic glazen gebruikt. Deze wegwerp glazen zijn uiteraard zeer praktisch omdat deze niet hergebruikt hoeven te worden en voordelig zijn in de aanschaf. In dit voordeel schuilen direct een aantal grote nadelen. Door het feit dat deze plastic glazen niet hergebruikt hoeven te worden, verdwijnen veel glazen in de natuur. Dit maakt de ecologische prijs van deze optie wel erg hoog. Daarnaast stralen deze disposables veel minder kwaliteit uit dan de andere opties. Als deze prijzen je té hoog zijn, is het overgaan op kunststof glazen een interessante keuze.  
 

Waarom het gebruik van kunststof glazen sterk in opkomst is in de horeca

Kunststof glazen worden tegenwoordig gemaakt van polycarbonaat. Dit is een zeer sterke vorm van kunststof dat (in tegenstelling tot andere kunststofsoorten) ook uitstekend bestand is tegen hoge temperaturen. Het materiaal is dusdanig goed ontwikkeld dat kunststof glazen vrijwel niet van echt glaswerk te onderscheiden zijn. Veel mensen kiezen er dan ook voor om dit soort glazen zelf ook thuis te gebruiken. Waarom zou je deze keuze dan als horecaondernemer niet maken? Naast deze overweging zijn er nog 5 redenen te benoemen waarom overgaan op kunststof glazen een interessante optie is.  
 

5 redenen waarom je over moet gaan op kunststof glazen

  • Kunststof glazen zijn zeer sterk. Hiermee is het niet alleen een veilig alternatief maar zal ook je breuk en derving cijfer lager worden.
  • Kunststof glazen zijn afwasmachinebestendig en het gebruik hiervan is dus een ideale optie om ook te besparen op kosten voor afwashulpen.
  • Kunststof glazen hebben een mooie uitstraling waardoor je op dit gebied geen enkele concessie doet.
  • Het gebruik van kunststof glazen draagt bij aan de gewenste uitstraling als je jouw bedrijf een duurzaam karakter wilt geven. 
  • Door het gebruik van kunststof glazen lever je een bijdrage aan het milieu en dat is iets wat ons allemaal aangaat.
De conclusie uit deze 5 redenen waarom je over moet gaan op kunststof glazen is eenvoudig. Het zal je onderaan de streep veel brengen, zowel op financieel gebied als op andere vlakken. Dit is zeker het geval als je kiest om je kunststof glazen aan te schaffen bij de Horeca Bazaar.nl. Op deze site heb je zeer veel keuzemogelijkheden in kunststof glazen die tegen een scherpe prijsstelling worden aangeboden. Een economisch verantwoorde keuze dus.  
 
18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.