Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

IJssalons en strandpaviljoens op achterstand

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

(Novum) - De goede zomer is nog niet genoeg voor ijs- en strandtenthouders om de strop door het slechte voorjaar uit te vlakken. Dat zeggen vertegenwoordigers uit de branche vrijdag tegen Novum Nieuws. Zowel ijs- als strandtenthouders liepen een fikse omzetachterstand op. IJssalons moeten een gat van tien tot twaalf procent goedmaken, voor strandtenthouders zijn geen exacte cijfers beschikbaar.

Op de stranden hebben ondernemers het moeilijk, ondanks het mooie weer. "We hebben zeker nog niet goed genoeg geboerd om de winter door te komen", zegt een woordvoerder van belangenvereniging Strand Nederland. "We hebben de laatste vakantiedagen hard nodig."

Na de vakantie moeten de strandtenten het volgens hem hebben van bedrijfsbarbecues en andere groepsuitjes. "Mensen zijn snel strandmoe en dat is zonde. Het voorjaar viel aardig tegen. Daarna heeft het te lang geduurd voordat het meerdere dagen achter elkaar mooi weer was", aldus de woordvoerder.

Koninklijke Horeca Nederland ziet eenzelfde beeld. "Het enorm wisselvallige weer, van heet naar nat, heeft een flinke impact gehad op ijssalons en strandpaviljoens", aldus een woordvoerder. "Terwijl deze gelegenheden de zomer hard nodig hebben om wat vet op de botten te kweken."

Hij ziet vooral moeilijkheden voor ijssalons. "Het eerste bezoek met mooi weer moet leiden tot een herhaalbezoek. De mooie dagen hebben echter te lang op zich laten wachten om überhaupt een eerste bezoek te bewerkstelligen", aldus de woordvoerder.

Met de ijssalons is het niet anders dan met de strandtenten, meent het IJscentrum. De koepel van ijssalons ziet dat beide het moeten hebben van een goed voorjaar. "In de zomer trekken veel mensen weg en in het najaar wordt de animo meestal iets minder", stelt een woordvoerder. De locatie van het bedrijf maakt hierin ook nog uit.

Hij denkt dat de gemiddelde ijssalon nog hard moet werken om de omzetachterstand van tien tot twaalf procent te compenseren. IJssalons hebben deze achterstand volgens hem opgelopen door het lange koude voorjaar. "Veel ondernemers zullen blij zijn als ze dit jaar quitte draaien. Vooral beginnende ijssalons hebben het moeilijk."

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.