Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Doloris opent volgend jaar nieuw kunstdoolhof in Utrecht met horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Doloris opent volgend jaar nieuw kunstdoolhof in Utrecht met horeca / Foto: Doloris' Rooftopbar
Joep van Gorp gaat in 2024 een nieuwe vestiging openen van het kunstdoolhof. Hij gaat dit doen in Utrecht. De eerste vestiging staat in Tilburg, die in korte tijd erg populair werd en diverse prijzen won. Er komt ook horeca in het kunstdoolhof. Niet alleen Van Gorp is eigenaar, ook horecaondernemers Jaap van Ham, Bart Kolen en Matthijs Verhagen zijn mede-eigenaren van het restaurant. Dat meldt Entree Magazine.

De oprichter wil van de vestiging in Utrecht een ‘2.0-versie’ van het kunstdoolhof maken. Dit doet hij in samenwerking met Utrechtse kunstenaars. Hij geeft aan dat het doolhof twee keer zo groot wordt als die in Tilburg en dat bezoekers straks ‘eindeloos kunnen ronddwalen’ in het doolhof. De organisatie is naast het kunstdoolhof ook druk bezig met horeca voor de vestiging. Die zal worden uitgebaat door ondernemer Jaap van Ham. Hij is onder meer eigenaar van de Tilburgse zaken Café Polly Maggoo, Pannenkoekenfabrique Het Ketelhuis, Café Bakker, Doloris’ Rooftop en Papa Jim Sportsbar.

Inmiddels zijn de werkzaamheden aan het nieuwe doolhof gestart. Die komt te staan in een oude industriële hal, waar ooit treinen werden onderhouden. Het plan is om in 2024 de deuren te openen.

Over Doloris

Doloris is een beleving waarin mensen zich verdiepen in de wereld van kunst. Er zijn tientallen kamers, waar bezoekers naar binnen kunnen (hun telefoon laten ze liggen bij de ingang). Van Gorp stelt dat het doolhof ‘je verwondering prikkelt’. Hij vergelijkt het met een bergwandeling waarbij de omgeving je continue verrast. “Zonder de verrassing kan je niet verwonderen, daarom laten we zo min mogelijk zien wat er binnen het doolhof gebeurt”, aldus Van Gorp.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.