Sterrenchef Syrco Bakker opent twee nieuwe restaurants in Zeeland en Bali
Op dit moment werkt Syrco nog als chef bij Pure C in Cadzand. Daar werkt hij al sinds 2010. Op 29 april zal hij daar voor het laatst zijn koksvest aantrekken. Zijn vertrek bij het tweesterrenrestaurant was al sinds december bekend. Toen liet hij al weten dat hij iets voor zichzelf wou beginnen.
Reis naar Bali
De renovatie van het monumentale pand in de gemeente Sluis zal ongeveer anderhalf jaar duren. Syrco is niet van plan om dit rustig af te wachten, en verhuist tijdelijk naar Bali om daar ook een restaurant te openen.
Restaurant BASÈ
Hoewel hij erg geheimzinnig doet over het restaurant in Zeeland, is er over zijn zaak in Bali al meer bekend. Indonesië is ook geen onbekend terrein voor Syrco, aangezien zijn opa uit Java komt en zijn oma uit Sumatra. Het restaurant dat hij in Ubud in Indonesië gaat runnen heet Syrco BASÈ. De naam is afgeleid van het Balinese woord voor kruiden, maar ook van het Engelse woord voor basis. Bakker: “Met andere woorden, ik keer terug naar mijn wortels en zal die verder laten groeien in de vruchtbare Balinese grond.”
Door: Nationale Horecagids