Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sterrenchef Syrco Bakker opent twee nieuwe restaurants in Zeeland en Bali

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Sterrenchef Syrco Bakker opent twee nieuwe restaurants in Zeeland en Bali
De sterrenchef Syrco Bakker gaat ergens in de gemeente Sluis een eigen restaurant beginnen. De locatie is nog geheim, maar we weten wel dat hij een monumentaal pand heeft gekocht dat nog moet worden omgebouwd tot een restaurant. Daarnaast komen er ook een atelier met bakkerij en een boerderijwinkel in het pand. Zijn toekomstige vrouw Charlotte Pillen gaat daar de rol van maître op zich nemen, meldt Omroep Zeeland. Maar voordat hij het restaurant gaat openen gaat de chef eerst een jaar naar Bali.

Op dit moment werkt Syrco nog als chef bij Pure C in Cadzand. Daar werkt hij al sinds 2010. Op 29 april zal hij daar voor het laatst zijn koksvest aantrekken. Zijn vertrek bij het tweesterrenrestaurant was al sinds december bekend. Toen liet hij al weten dat hij iets voor zichzelf wou beginnen.

Reis naar Bali

De renovatie van het monumentale pand in de gemeente Sluis zal ongeveer anderhalf jaar duren. Syrco is niet van plan om dit rustig af te wachten, en verhuist tijdelijk naar Bali om daar ook een restaurant te openen.

Restaurant BASÈ

Hoewel hij erg geheimzinnig doet over het restaurant in Zeeland, is er over zijn zaak in Bali al meer bekend. Indonesië is ook geen onbekend terrein voor Syrco, aangezien zijn opa uit Java komt en zijn oma uit Sumatra. Het restaurant dat hij in Ubud in Indonesië gaat runnen heet Syrco BASÈ. De naam is afgeleid van het Balinese woord voor kruiden, maar ook van het Engelse woord voor basis. Bakker: “Met andere woorden, ik keer terug naar mijn wortels en zal die verder laten groeien in de vruchtbare Balinese grond.”

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.