Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant/Bar Viejee’s in Gouda sluit per direct de deuren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Restaurant/Bar Viejee’s in Gouda sluit per direct de deuren
Het doet het ondernemerspaar pijn in het hart, maar ze zien helaas geen andere uitweg meer. Op Facebook heeft het restaurant laten weten dat zij per direct gaan sluiten. Het is het gevolg van een stressvolle coronapandemie en opgebouwde achterstanden die niet meer weg zijn te werken.

Hoewel zij tijdens de coronaperiode één van de eersten waren die huis aan huis lekkernijen bezorgde, liepen de kosten als gevolg van de pandemie ook flink op. Zo flink dat het niet meer haalbaar werd voor de ondernemers om deze weg te kunnen werken. “Vervolgens waren het de bijkomende inflatie en de stijgende loonkosten die het nóg moeilijker maakten”, staat in het bericht.

Bar Viejee’s

Het restaurant opende op 29 april 2016, ‘een zonnige lentedag’, en werd feestelijk gevierd. Het was al snel duidelijk dat zowel Jenny Engel en Viktor Tijbout een droom hadden om een horecazaak te openen. Het shared dining concept werd een succes en trok zeven jaar lang niet alleen bewoners uit Gouda, maar ook daarbuiten.

In het bericht geven de ondernemers aan dat zij met veel trots terugkijken op hun tijd in Viejee’s. “De trots en tevredenheid zit hem vooral in het feit dat we velen een fijne avond hebben kunnen bieden. Je bent als restaurant toch een beetje de huiskamer van de stad.” Daarom bedanken Jenny en Viktor hun gasten voor de bezoeken van de afgelopen jaren. “Ook zijn we altijd super trots geweest op het team. Een fijne werkplek creëren voor het personeel hebben we altijd erg belangrijk gevonden. We willen alle medewerkers daarom ook enorm bedanken voor hun inzet en wensen iedereen een mooie toekomst toe.”

Toekomstplannen?

Het duo geeft aan dat zij het ‘zeker niet uitsluiten’ dat zij in de toekomst een nieuw restaurant in Gouda gaan openen. “Met ons hart voor gastvrijheid kijken we terug op een periode waarin we konden doen wat we nog steeds het liefst doen: mensen blij maken.”

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.