Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tante Pietje wil na verwoestende brand met miljoen aan schade in juli weer open

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Tante Pietje wil na verwoestende brand met miljoen aan schade in juli weer open / "Korte Putstraat 's-Hertogenbosch" door Steven Lek (CC BY-SA 4.0.) https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/?ref=openverse
Het is nog geen twee maanden geleden dat bistro Tante Pietje in Den Bosch werd getroffen door één van de grootste nachtmerries van horecaondernemers. Een grote brand woedde in het pand aan de Korte Putstraat in ’s Hertogenbosch met een miljoen euro aan schade. De verwachting was dat de zaak voor een jaar moest sluiten, maar eigenaar Kees Lankhaar heeft andere plannen, meldt het Brabants Dagblad.

Lankhaar geeft aan dat het nog een beetje naar brand ruikt. Dat is toch echt een understatement. Het lijkt er eerder op alsof er vorige week nog een brand heeft gewoed in de bistro. Toch is het ondertussen al bijna twee maanden geleden. De oorzaak van de brand was kortsluiting in een droger op de eerste verdieping. Die veroorzaakte de desastreuze brand die wonder boven wonder beperkt bleef tot Tante Pietje.

Open in juli

Alhoewel de aannemer aangeeft dat er op 1 augustus weer gewerkt kan worden in de bistro, heeft Lankhaar andere ambities. Hij wil de zaak in juli weer openen. En daar is hij zo verzekerd van, dat hij vanaf 10 juli al personeel heeft ingeroosterd en gasten ook vanaf deze datum een reservering kunnen plaatsen.

Personeelsuitjes

Omdat het personeel thuis zat na de brand, heeft Lankhaar een aantal uitjes georganiseerd. “Zo blijven we elkaar zien en blijven zij ook betrokken bij Tante Pietje. Straks hebben we ze namelijk weer keihard nodig”, zegt Lankhaar tegen BD. Ze hebben verschillende workshops bijgewoond en zijn samen naar voetbalwedstrijden geweest.

De eigenaar geeft aan dat hij erg uitkijkt naar de heropening en er echt naartoe leeft. Hij stelt dat het zelfs bijna voelt alsof hij een nieuwe zaak gaat openen.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.