Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Proefdraai horeca in oude scheepswerf aan de IJssel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Proefdraai horeca in oude scheepswerf aan de IJssel
Het is een mooi vooruitzicht, maar het kan nog even duren: horeca in een oude scheepswerf aan de IJssel. Om te kijken of een horecaondernemer goed kan werken op deze locatie wordt nu een proefdraai gestart. Hiermee wordt de nieuwe woonwijk op scheepswerf Duijvendijk alvast op de kaart gezet, meldt het AD.

Het is een methode om mensen warm te maken voor een gebied in transitie. Daarom wordt een café of restaurant gezien als ‘smaakmaker’ voor een nieuwe wijk. Zo kan je denken aan het voorbeeld van de Kop van Zuid in Rotterdam, waar ze ook druk bezig zijn met vernieuwen met horeca. Daar wordt Hotel New York neergezet om deze wijk interessanter te maken. Krimpen aan den IJssel neemt dit als voorbeeld om een nieuwe woonwijk aan de rivier te realiseren.

Verlaten scheepswerf

Op dit moment staan er op het terrein nog een paar kleine gebouwtjes die stammen uit de tijd dat de scheepswerf nog actief was. Die krijgen een nieuwe leven tussen de moderne gebouwen. De houten smederijloods wordt een pand voor horeca en bedrijvigheid, maar dat gebeurt pas op de nieuwe plek. Daarvoor moet het monumentale gebouw worden verplaatst. Dat kan pas na de bouw van de appartementen, wat gepland staat voor 2026. Dat gaat nog wel even duren dus.

Tijdelijke gebruiker

Er is een gebruikersovereenkomst afgesloten met de ontwikkelaar van de oude loodsen, zodat zich een tijdelijke gebruiker in het pand kan vestigen. Het college geeft aan dat zij denken aan de proefdraai omdat zij de plek ‘vroegtijdig tot leven willen laten komen’. Daarbij stelt het college dat zij veiligheid centraal hebben staan en dat de horeca niet in strijd mag gaan tegen de bouwwerkzaamheden.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.