Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

DE Master Blenders verlaagt verwachtingen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

ROTTERDAM (Novum) - DE Master Blenders 1753 verlaagt de verwachtingen voor de korte termijn vanwege de prijsdruk in West-Europa. Dat maakte het koffie- en theebedrijf woensdag bekend bij de cijfers over juli tot en met december. Het vernieuwde Senseo-merk presteerde tegenvallend in die zes maanden, terwijl het bedrijf wat betreft filterkoffie, thee en het L'OR-merk wel goed presteerde.

DE verwacht dit jaar met name prijsdruk in Frankrijk, vanwege de lagere prijzen voor Arabica-bonen. Het bedrijf zegt deze prijzen te moeten doorrekenen in de verkoopprijs en de volumes, 'om onze concurrentiepositie te herstellen'. Dat zal gevolgen hebben voor de omzet, schrijft DE.

Het bedrijf verwacht nu een groei van de omzet van nul tot twee procent. Eerder was drie tot vijf procent verwacht. De verbetering van de onderliggende winstmarge blijft bovendien iets achter.

Vanwege de afsplitsing van Sara Lee vorig jaar hanteert DE dit jaar een boekjaar 2013 dat loopt van juli vorig jaar tot eind december. De bijstelling van de omzet geldt voor de eerste twaalf maanden van het boekjaar. Voor de middellange termijn verwacht het bedrijf nog wel een omzetgroei tussen de vijf en zeven procent en een verder verbetering van de winstmarge.

In de eerste zes maanden van het boekjaar behaalde DE een 2,3 procent hogere omzet, van 1,34 miljard euro. De nettowinst steeg van 70 naar 92 miljoen euro, een stijging van dertig procent. De winstmarge verbeterde met een procent.

Het koffie- en theebedrijf presteerde goed in Frankrijk, Spanje en Australië. De omzet in Duitsland 'komt weer op gang' en ook in België zijn de eerste tekenen van verbetering te zien.

Naast de tegenvallende resultaten bij Senseo, waarbij DE naar eigen zeggen last had vanwege 'stevige concurrentie tijdens de feestdagen' In Nederland, presteerden ook de activiteiten van DE voor kantines, bedrijven en groothandels slecht. Het bedrijf gaat daarom deze 'out-of-home'-activiteiten hervormen door een 'aantrekkelijker product te bieden'.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.