Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Almere Centrum krijgt drie nieuwe horecaconcepten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Almere Centrum krijgt drie nieuwe horecaconcepten
Binnenkort kunnen bezoekers van Almere Centrum terecht bij drie nieuwe horecazaken. Voor de culinaire liefhebbers openen in Almere een traditionele Italiaanse pizzeria, De Pizzabakkers, een Indiaas restaurant genaamd Kessariya en een plantbased keuken die de naam Copper Branch draagt, meldt Almere Centrum.

Bij Copper Branch wordt volledig plantaardig gekookt. Hier hebben gasten de keuzen uit gezonde, duurzame gerechten zoals wraps, verschillende bowls en salades. Daarnaast is er voor de zoetekauwen genoeg keuze tussen de croissants, taartjes of smoothies voor ontbijt, lunch en diner. Alles wordt bereid met duurzame producten en wordt zo gezond mogelijk gemaakt. In de gerechten zit zo min mogelijk suiker, vet en zout. Copper Branch wil niet alleen de liefhebbers van gezond eten naar hun toe halen, maar ook de fastfoodfans overtuigen dat plantaardig eten lekker is.

De Pizzabakkers

Stefano en Guiseppe zijn twee vrienden die beide zijn geboren in Italië. Zij leerden elkaar kennen als collega’s bij één van de vestigingen van De Pizzabakkers. Al snel hadden zij het plan om samen een restaurant te gaan openen en kregen daar ruimte voor binnen de keten. Gasten kunnen bij De Pizzabakkers terecht voor lunch, borrel of diner. Op het menu staan verschillende Romeinse pizza’s en andere Italiaanse hapjes. De Pizzabakkers is een familiebedrijf waar iedereen welkom is. Zo is er voor families met kinderen speeldeeg waarmee die zich kunnen vermaken. De ambitie van de twee vrienden is om er een buurtrestaurant van te maken: “Een plek voor jong en oud met goede muziek en een goede sfeer.”

Kesseriya

Bij Kesseriya kunnen gasten Indiase delicatessen proeven op basis van 25 exotische specerijen. Veel gerechten komen voort uit de Indiase streetfood. Zo kunnen gasten kiezen tussen gerechten als samosa’s, verschillende curry’s of tandoori. De gerechten kunnen in het restaurant gegeten worden, maar er is ook de mogelijkheid om het af te halen of te laten bezorgen.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.