Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Driegangenlunch voor maar 9,50: hier is het mogelijk

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Driegangenlunch voor maar 9,50: hier is het mogelijk
Het klinkt bijna als een 1 april grap. Het is daarentegen precies wat je leest: een driegangenlunch voor maar 9,50 euro. Dit kan bij de leerlingen van het Praktijkcollege Zoetermeer, waar de studenten onlangs een restaurant openden. Docent Theo van Dalen stelt dat het als een trein loopt en vindt het geweldig om te zien, meldt indebuurt.

De docent werkt al veertig jaar in de horeca. Daarnaast geeft hij samen met twee andere docenten les op het Praktijkcollege. Daar ziet Van Dalen dat de studenten veel beter kunnen leren als zij het ‘voor het echie’ moeten doen. “Zo staan ze niet met hun handen in hun haar als zij stage gaan lopen”, zegt Theo. Precies om die reden transformeerde hij met zijn college een deel van de school tot een waar restaurant.

Ervaring

Theo antwoord lachend op de vraag wat men kan verwachten van de restaurantervaring. “Sterrenkwaliteit”, stelt hij. “Nee maar serieus, we maken er echt een heerlijke lunch van.” Hij geeft aan dat het menu elke week verandert. Zo hebben zij nu een gerookte zalmsalade, een stamppotje met dadeljus en een aardbeien-romanoff als dessert. Om alles in het decor op elkaar aan te laten sluiten hebben de docenten ook kleding voor de studenten; die dragen een kokstenue of een stropdas. “We proberen de werkelijkheid zo goed mogelijk na te bootsen.”

Door de kwaliteit die zij leveren in het restaurant, zien de studenten en docenten dat er terugkerende gasten zijn. Daar komen ook niet alleen maar familieleden en vrienden; de hele buurt is enthousiast over het restaurant. Theo stelt dat dit de kinderen extra motivatie geeft.

Interesse voor horeca

Een andere bijkomstigheid van het restaurant is dat steeds meer leerlingen enthousiast worden over de horeca. De docent stelt dat zij van plan zijn om met de studenten op andere locaties te gaan werken, zoals catering bij feesten en partijen.

Reserveren

Het Praktijkcollege Zoetermeer gaat binnenkort een website lanceren waar gasten kunnen reserveren. Tot die tijd kunnen mensen contact opnemen door een mailtje te sturen naar restaurant@praktijkcollegezoetermeer.nl of door de bellen naar 079 - 351 2512. Gasten kunnen in het restaurant terecht op dinsdag en woensdag van 12.00 tot 13.30 uur.

Kleinschalig

Omdat het Praktijkcollege geen grote school is kunnen leerlingen juist hier extra kansen krijgen om hun passie te ontdekken. Daarom is het restaurant in deze school geopend. Naast het restaurant gaan de studenten binnenkort ook hun eigen winkel runnen in de Dorpsstraat en gaan zij een plantenmarkt organiseren.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.