Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste vegan restaurant in Zoetermeer gaat open in voormalig steakrestaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Eerste vegan restaurant in Zoetermeer gaat open in voormalig steakrestaurant
In mei gaat in een voormalig steakrestaurant in Zoetermeer het eerste vegan restaurant van de stad haar deuren openen. Deze gaat de naam Het Ministerie van Geluk krijgen en wordt gerund door onderneemster Stephanie van Schilt. Zij is zelf vanaf haar elfde jaar al veganistisch. Dit meldt Omroep West. 

Haar eerste stap in de horecawereld was met een foodtruck, waarmee ze voor haar eerste klus direct op het Amsterdam Dance Event stond. De foodtruck draagt dezelfde naam als het restaurant. “Daar waren 17.000 hongerige mensen en dat ging eigenlijk super goed!” De onderneemster geeft aan dat ze nooit had verwacht dat de zaken zo goed zouden gaan lopen. Na vijf jaar opent ze het allereerste vegan restaurant in Zoetermeer.

Toen Stephanie net begon met werken in haar foodtruck had ze als doel om er haar vaste lasten mee te betalen. Haar concept sloeg aan en de vraag groeide en groeide. Zo kreeg zij vooral aanvragen van foodtruckfestivals en dance events. “Maar door de jaren heen krijg ik onwijs veel aanvragen voor bruiloften, verjaardagen en bedrijfsfeesten.”

Vegan vanaf elfde jaar

Stephanie is zelf al vanaf haar elfde jaar veganistisch. Dat kwam doordat ze beelden zag van varkens die werden geruimd vanwege de varkenspest. Dit heeft zo’n grote impact op haar gemaakt dat ze besloot om geen dierlijke producten meer te eten. “Ik denk dat er niemand is die in een slachthuis gaat kijken en daarna met veel plezier een biefstuk eet.”

Plantaardige vleesvervangers

Stephanie denkt dat het stigma rond vleesopvolgers inmiddels wat is afgezwakt. Zij noemt het allang geen trend meer maar ‘mainstream’ om plantaardig te eten. Ze geeft aan dat ze het steeds drukker krijgt en op zoek was naar een grotere productiekeuken. Momenteel bereidt de foodtruckhouder alles thuis. “Maar met drie grote koelkasten en allemaal opbergdozen in mijn appartement wordt het wat krap.” Tijdens het zoeken naar een nieuwe uitvalsbasis stuitte ze op het voormalige steakrestaurant. De onderneemster zag hierin kansen voor een eigen vegan restaurant.

Het Ministerie van Geluk

Het restaurant dat in mei opent gaat dezelfde naam krijgen als de foodtruck: Het Ministerie van Geluk. Ze haalt haar inspiratie uit vleesgerechten. Die maakt zij vervolgens zelf met plantaardige producten. Zo gaat ze gerechten bereiden als bietencarpaccio, seitanburgers en veganistische salades. De onderneemster grapt dat er vanaf dan ‘alleen nog levende wezens welkom zijn’ in het restaurant.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.