Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant Spetters* in Breskens krijgt make-over in april

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Restaurant Spetters* krijgt make-over in april
Restaurant Spetters in Breskens gaat restylen. Eigenaar Laurent Smallengange gaat dit jaar op meerdere momenten delen van het restaurant ombouwen. In april gaat hij van start met deze stapsgewijze verbouwing, zo meldt de RestaurantKrant.

De eerste verbouwing vindt plaats in de keuken. Daar gaat de bar plaatsmaken voor de koude keuken. Op de plek waar die nu staat wordt de warme keuken gebouwd. Laurent vertelt dat het restaurant door de herinrichting geen couverts gaat verliezen.

Smallengange geeft aan dat de uitbreiding van de keuken niet alleen prettig is voor de koks. De eigenaar van het restaurant stelt dat wanneer de bar op een andere plek komt te staan, de bediening ook meer mogelijkheden krijgt. Het doel dat Laurent voor ogen heeft met de verbouwing is het creëren van ruimte om de gerechten naar een hoger niveau te tillen. De aanpassingen daarvoor gaan halverwege april starten en zullen ongeveer tweeënhalve week duren.

Japans-Scandinavisch

Naast de verbouwing in de keuken gaat ook de stijl van het restaurant enigszins op de schop. Momenteel is de inrichting van Spetters in Scandinavische stijl. Laurent gaat daar Japandi-stijl van maken; een combinatie van Japanse en Scandinavische stijlinvloeden. Hij wil een warme en rustige uitstraling creëren en gaat ook de kleuren in het restaurant veranderen.

Ten tijde van de verbouwing gaat het keukenpersoneel tijdelijk koken vanuit restaurant De Kluiver, dat in hetzelfde gebouw zit en tevens eigendom is van Laurent. De chef van De Kluiver, Daniël Jansen, gaat daar de leiding voeren over de koks van Spetters.

Restaurant Spetters

In de jachthaven van Breskens vinden gasten Restaurant Spetters. Daar kunnen 40 gasten plaatsnemen. Het restaurant is een aantal jaren geleden bekroond met een Michelinster. Daarnaast is Laurent lid van restaurantvereniging JRE-Nederland. In het restaurant richt Smallengange zich op regionale producten, zoals schaal- en schelpdieren en lokale groentes. Het restaurant heeft een wijnkaart met 500 wijnen en maître Andres Cocqyurt voegt hier geregeld nieuwe wijnen aan toe.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.