Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Mede-eigenaar Eden* Robin Groos gaat eigen weg

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Mede-eigenaar Eden* Robin Groos gaat eigen weg
In 2020 sleepte hij met zijn compagnon Herman Cooijmans nog een Michelinster binnen met hun restaurant Eden in Valkenswaard. De ondernemer heeft nu echter besloten om te stoppen met zijn werkzaamheden in het restaurant. Cooijmans gaat Eden straks in zijn eentje verder runnen. Groos zegt dat hij zichzelf uit het oog is verloren door de druk die bij het restaurant kwam kijken. Dat meldt Omroep Brabant.

Binnen een jaar na de opening hadden Groos en Cooijmans al een ster te pakken. Zij openden in 2019 Eden aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard. Robin vertelt tegen Omroep Brabant dat zij ‘vanzelfsprekend erg blij waren’ met de onderscheiding, maar dat het ook negatieve gevolgen met zich meebracht. Groos gaf aan dat hij de ster snel niet meer kon waarderen. “Voor mij leek het alsof iedereen om me heen dat geflikt had en ikzelf niet.”

Prestatiedrang

Groos ging al op jonge leeftijd aan de slag in de horeca. Hij spijbelde op de middelbare school zelfs om zo in een café te kunnen werken. Daar werd hij gewaardeerd en dat gaf de jonge Groos veel energie. De chef geeft aan dat hij erg perfectionistisch is en ‘altijd maar wil blijven gaan.’ Daarentegen denkt hij wel dat de drive niet uit de juiste waarden kwam. Volgens hemzelf kookte hij vanuit overcompensatie en prestatiedrang, niet vanuit passie. Robin stelt dat dit zijn balans tussen werk en privé heeft verstoord.

Daarom besluit hij er een punt achter te zetten. Groos heeft het idee dat hij het restaurant niet los zou kunnen laten als hij nog eigenaar blijft. Hij heeft het er moeilijk mee, want ‘Eden is echt een kindje’ voor hem.

Toekomstplannen

De komende maanden blijft Robin nog aan het werk bij Eden, tot er een geschikte opvolger is gevonden. Daarna wil hij bij collega’s in de keuken gaan staan. De chef-kok geeft aan dat een nieuwe eigen onderneming ook niet wordt uitgesloten. Dan moet het volgens hem wel kleinschaliger en persoonlijker. “Waarbij ik de balans kan houden", zegt de chef-kok.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.